Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kontakty i motyw

(Temat utworzony: 19-12-2019 11:54 AM)
4641 Wyświetlenia
Mały1
First Poster
Opcje

Witam, jestem hmm... "satrym" użytkownikiem s10+ i myślałem, że już o nim wszystko wiem i zonk.. albo się coś porobiło :smiling-face:  I tak na wstępie, korzystam z nakladki Apex Launcher w wersji pro, jeśli chodzi o kontakty to to co jest w najnowszej aktualizacji czyli Ui2. Problem polega na tym, że nie mogę nigdzie ustawić, który kontakt ma się znajdować w ulubionych a który nie, lub usunąć z ulubionych już istniejący kontakt. Zaćma kompletna czy jak ? :smiling-face: Już mi łapki opadły i nie wiem, gdzie tego szukać. I przy okazji czy można ustawić ciemne tło kontaktów bo nawet korzystając  z czarnego themes kontakty są na białym tle.

0 Like
13 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mały1, problem dotyczy aplikacji Kontakty (Samsung) czy nakładki Apex Launcher?

0 Like
Mały1
First Poster
Opcje

Myślę, że jednak aplikacji Kontakty. Apex to tylko nakładka. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mały1, dodawanie i usuwanie ulubionych kontaktów odbywa się z poziomu danego kontaktu. Wejdź do wybranego kontaktu i kliknij w ikonkę gwiazdki. Odnośnie białego tła w kontaktach to możesz wstawić zrzut ekranu ponieważ nie za bardzo wiadomo, w którym miejscu występuje opisany przez Ciebie problem.

Mały1
First Poster
Opcje

W temacie tła, to używam systemowej aplikacji TELEFON i KONTAKTY. Gdy otwieram TELEFON  czy SMS, to tło jest zgodne z użytym tłem zastosowanego THEMES czyli czarne, a po kliknięciu w KONTAKTY, tło jest białe. A co do "gwiazdki" ... hmm.. no właśnie tej nigdzie nie ma. Ani przy zakładaniu nowego kontaktu, ani w edycji już istniejącego, a była ! :smiling-face: Nie wiem, czy to ważne ale kontakty mam w pamięci telefonu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mały1, stworzyłem nowy kontakt w pamięci telefonu i bez problemu mogę go dodać do ulubionych. Obok nazwy kontaktu powinna być widoczna gwiazdka. Zauważyłem, że w przypadku kontaktów znajdujących się na karcie SIM nie ma możliwości dodawania do ulubionych - w miejscu gwiazdki jest widoczna ikonka karty SIM. Odnośnie białego tła to taki problem u mnie nie występuje. Spróbuj skorzystać z tych wskazówek dla aplikacji Kontakty oraz Telefon.

Screenshot_20191219-132253_Contacts.jpg

Mały1
First Poster
Opcje

no to u mnie jest tak, sorki za duże foto, a gwiazdki niet :smiling-face: Ok. dzięki, pogmeram w fonie wg. wskazówek, które podesłałeś.Screenshot_20191219-133027_Contacts.jpg 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mały1 Czyli że kontakt jest na karcie sim i dlatego brak gwiazdki. 

0 Like
Mały1
First Poster
Opcje

nie, na karcie SIM jest zero kontaktów :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mały1 sprawdź jak czy opisywane przez ciebie problemy występują, gdy użyjesz stockowego launchera. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like