Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Google Sklep Play problem

(Temat utworzony: 14-12-2020 07:56 AM)
1517 Wyświetlenia
RaVx
Explorer
Opcje
Mam problem z pobieraniem aplikacji w google Play. Pobieranie aplikacji zawiesza się w różnych stadiach, najczęściej w stanie "oczekuje" lub na różnym procencie pobierania. Nie jest to zależne od internetu występuje zarówno na WIFI lub LTE. Czyszczenie danych i cache google Play nie pomogło, również nie pomogło odinstalowanie aplikacji jak i usunięcie konta Google. Nie pomógł serwisant że zdalnej pomocy Samsunga zalecił ustawienia fabryczne ...
Nie pomógł reset telefonu do ustawień fabrycznych a mam wrażenie że jeszcze pogorszył sprawę bo nie mam już żadnych aplikacji. Nie potrafią się pobrać/zaktualizować. 

image

image

14 Odpowiedzi
Szymonr211
Journeyman
Opcje
Też miałem podobny problem na s10e ale w dużo mniejszej skali. Problem sam się rozwiązał możliwe że podczas aktualizacji sklepu play.
RaVx
Explorer
Opcje

Dzięki za komentarz. U mnie wersja sklepu play jak i google play services jest aktualna.

Przesłałem raport o błędach do Samsunga, chociaż nie wiem z jakim priorytetem do tego podchodzą
Szymonr211
Journeyman
Opcje
No ale wydaje mi sie że to jest kwestia poczekania aż google wyda aktualizację naprawiającą ten błąd, bo że najnowsza aktualizacja to nie znaczy pozbawiona wszelkich błędów ja tak to rozumiem.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RaVx  Bardzo dziwna sprawa że żadne z powyższych metod nie pomogło.

Zapoznaj się jeszcze z poradnikiem dotyczącym najczęstszych problemów z aplikacjami oraz jak je naprawić:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st... 

A nie masz problemu z internetem?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywałeś kopię zapasową? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

członek
Journeyman
Opcje
za dużo aplikacji instalowałaś
RaVx
Explorer
Opcje

Tak jak pisałem problem jest zarówno na WIFI jak i LTE, testy dla pewności robiłem również pod innym routerem wifi w innej lokalizacji.

Dzięki za sugestie, spróbuję jeszcze raz zrobić fabryczne bez przywracania kopii zapasowej.

Nie sądzę żeby to miało znaczenie szczególnie na najnowszym flagowcu. W każdym razie nie miałem więcej niż 30 aplikacji doinstalowanych przez siebie. Poza tym po ustawieniach fabrycznych nie przywracałem żadnych aplikacji z kopii zapasowej więc zostały fabryczne a problem nadal występuje. 
już byłem bardzo cierpliwy bo problem nasilał się od jakich w 2 miesięcy 

wcześniej miałem tak jak pisałeś - w mniejszej skali

Przywróciłem czysty system bez zadnej kopi zapasowej i bez logowania się. Nie logowałem się też do Google Play. Ten sam problem aplikacja nie potrafi zakutalizować fabrycznych aplikacji. Wersja Google Play po resecie to 22.4.25 z 21 Października. Dam znać. Dzięki za komentarze.

Screenshot_20201214-111651_Google Play Store_1644.jpg

Screenshot_20201214-112931_Google Play Store_1646.jpg

Screenshot_20201214-103743_Google Play Store.jpg

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Ja mam wersję 23.1.30-21 I też ma dzisiaj problemy z aktualizacja aplikacji.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że dzisiaj są problemy ze wszystkimi usługami Google. Na ten moment nie mogę zalogować się do poczty Gmail, pobierać aplikacji z Google Play oraz przeglądać YouTube.