Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20 FE problem z połączeniami

(Temat utworzony: 02-03-2022 10:41 AM)
5846 Wyświetlenia
Tomo21
Student
Opcje

Cześć. Od jakiegoś czasu mam problem z wykonywaniem połączeń z telefonu. Problem pojawia się sporadycznie i dotyczy połączeń wychodzących. Objawia się w ten sposób, że po rozpoczęciu "dzwonienia" połączenie natychmiast się kończy z komunikatem "Połączenie zakończone". SMSy mogę wysyłać i dochodzą. Internet w telefonie działa. Połączenia przychodzące działają normalnie, mogę odbierać i rozmawiać. Tylko nie mogę dzwonić.

Ale wystarczy, że włączę tryb samolotowy i go wyłączę i wszystko wraca do normy. Tak samo jak ktoś do mnie zadzwoni to potem ja też już mogę dzwonić. Myślałem, że może coś się dzieje z kartą SIM ale wtedy nie działało by to w obie strony. Co to może być? Spotkał się ktoś z czymś takim?

0 Like
Krzysiek84zst
Journeyman
Opcje

U mnie 2 wymiany karty sim i serwis nadal występuje

0 Like
s20fe_5g
First Poster
Opcje
Nie sprawdzałem na innej karcie sim. Problem występuje nieregularnie. Wymiana kart sim jak widac po komentarzach innych osób nic nie daje.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krzysiek84zst, @s20fe_5g, jeżeli wskazówki podane w tym wątku nie pomogły to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

Krzysiek84zst
Journeyman
Opcje

Zaaktualizujcie aplikacje tefoniczną i SMS w ustawieniach w aplikacji. Nie przez sklep Play

Members_yqj548V
First Poster
Opcje

Po ostatniej aktualizacji ( przed nią wszystko działało bezproblemowo ) telefon przestał łączyć się z siecią GSM.
Robiłem reset do fabrycznych, cache wipe-out i włączanie/wyłączanie trybu samolotowego, resetowanie połączeń sieciowych.
Nic nie pomaga.
Deweloperzy musieli coś zachrzanić w obecnej wersji softu.
W jaki sposób mogę naprawić tę usterkę ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy sprawdzałeś działanie z inną kartą SIM?

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli urządzenie również nie będzie działać na innej karcie sim to możemy podejrzewać uszkodzenie telefonu. Mało prawdopodobne by aktualizacja całkowicie popsuła dostępność sieci GSM. Proponuję na początek wykonać to co zaproponował kolega Nismo.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_yqj548V
First Poster
Opcje

Wkładałem inne karty. Nic nie działa na żadnym slocie SIM z dwóch dostępnych.
To jest ewidentny problem firmware. Telefon sobie leżał i po aktualizacji przestał się łączyć. A tuż przed nią działał poprawnie.
Po wipe-cache jak pojawia się ekran wyboru SIM widać, że leżąca w slocie karta albo nie przedstawia ID operatora a tylko numer telefonu ( PLAY ) albo nie pokazuje numeru telefonu  pokazując ID operatora ( nju ).
Obie sprawdzane karty działają na innych telefonach bez problemu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_yqj548V, w takim wypadku nic więcej nie poradzimy na forum. Konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy telelefon kupował Pan z wolnej sprzedaży, od operatora, czy od kogoś? I jakie karty SIM są wkładane nowego typu czy starego?
0 Like