Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s20 fe na snapie. Problemy z bateria

(Temat utworzony: 21-09-2021 08:10 PM)
1291 Wyświetlenia
bartek34
Explorer
Opcje
Witam. Telefon posiadam od około miesiac. Poprzednik miał mniejsza baterie, użytkowany tak samo wytrzymywał dłużej. W s20 fe uzyskuje 4 4,5 h na ekranie. Wydaje mi się że to jest slaby wynik. Trochę mnie to denerwuje ze telefon nie wytrzymuje dnia, chyba że mega się go oszczędza. Nie wiem już wam czy nie trafiłem jakiegoś uszkodzonego egzemplarza. Proszę o jakieś porady. Czy też macie takie problemy? Ogólnie jestem niezadowolony z telefonu przez tą baterie . Telefon w pracy leży w szafce. Używam go ba przerwie i raz na jakiś czas coś przejrze, maks 2h na ekranie a po wyjściu z pracy mam 50% baterii  
0 Like
46 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Czy w pracy telefon jest połączony z siecią Wi-Fi czy z siecią operatora? Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

bartek34
Explorer
Opcje
Telefon w pracy nie jest połączonych z wi fi. W domu jest. Jednak mimo to w pracy używam go koło 2h a bateria schodzi do 50%. Nie przywracałem kopii zapasowej z poprzedniego telefonu. Wipe cache partition też nie robiłem. Telefon jest nowy więc bateria powinna trzymać normalnie a trzyma na ekranie 4.5h
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli masz możliwość to połącz telefon w pracy z siecią Wi-Fi. Telefon zużywa wolniej baterię kiedy jest połączony z siecią Wi-Fi. Możesz również wykonać zabieg wipe cache partition, o którym wspomniałem już wcześniej. Poczekajmy również na informacje od pozostałych posiadaczy tego modelu odnośnie czasu pracy na włączonym ekranie.

bartek34
Explorer
Opcje
Nie mam możliwości. Miałem telefon z mniejsza bateria która trzymała dłużej używając telefonu tak samo. Mogę również włączyć tryb samolotowy albo ekran 60hz ale to chyba nie o to chodzi. Mam nowy telefon który nie da rady wytrzymać dnia bez ładowania. 4 godziny na włączonym ekranie w nowy telefonie tej klasy to jest dramat
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź jeszcze jakie aplikacje zużywają baterię w największym stopniu. Musimy również poczekać na informacje odnośnie baterii od innych użytkowników tego modelu.

Waszko80
Pioneer
Opcje
Tutaj masz moje wykresy - S20 fe na snapie. Telefon od miesiąca. Generalnie też uważam baterie w Samsungu za słabą np. w porównaniu z Huawei p30. Tam było o niebo lepiej! Np. po naladowaniu 100 procent utrzymywało się długo. Tutaj w s20 fe parę minut i już jest 98 procent. Lokalizację mam wyłączoną. Po nocy schodzi mi jakieś 6-7 procent. Screenshot_20210921-224820_Device care_2014.jpgScreenshot_20210921-224903_Device care_2015.jpg
0 Like
bartek34
Explorer
Opcje
Porażka żeby telefon miał problem wytrzymać gdzieś użytkowania
0 Like
bartek34
Explorer
Opcje
Dzisiaj pokazała mi się taka dziwna ikonka baterii koło wyciszonego dźwięku Screenshot_20210922-065138_One UI Home_953.jpg
0 Like
Mikiki89
Explorer
Opcje
Cześć mam Samsunga S20 FE 5G (nie kumam o co chodzi z tym snapem, czy to jest ten sam model?)telefon jest nowy mam go okolo miesiąca. Lokalizacja, bluetooth, WiFi są generalnie włączone na okrągło, często korzystam też z aparatu. Od samego początku z telefonu korzystam bez karty sim która została w moim starym A40 który pełni przy okazji funkcję routera. A właśnie mam pytanie: jaki wpływ na baterię ma ciągłe korzystanie ( w a40 mam już opcję to korzystam z 5G) z routera, lokalizacji, synchronizacji i bluetooth? Wysyłam screeny z s20. Pozdrawiam Screenshot_20210922-061659_Device care_1688.jpgScreenshot_20210922-061056_Digital Wellbeing_1687.jpgScreenshot_20210922-061743_Digital Wellbeing_1690.jpgScreenshot_20210922-061704_Device care_1689.jpg
0 Like