Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20 FE 5G słaba jakość dźwięku

(Temat utworzony: 26-10-2021 10:33 PM)
1730 Wyświetlenia
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Screenshot_20211018-000254_SoundAlive.jpg

 Przeraża mnie jakość dźwięku w tym smartfonie galaxy s20 fe 5g. Chodzi o słuchanie muzyki na słuchawkach i głośnikach podłączonych do telefonu. Dolby Atmos mam włączone. Tymi samymi słuchawkami słuchałem z Galaxy A5 2017 i z Galaxy S20 FE 5G. Szczerze mówiąc w galaxy a5 2017 miałem pokrętła czego brakuje mi tu w s20, ustawiałem na niskie tony i na wokal. Byłem zadowolony z basów i z jakości dźwięku. W galaxy s20 brakuje niestety niskich tonów i co do jakości nie słucha mi się przyjemnie. Ustawiłem korektor tak jak na tym screenie, jest trochę lepiej, jest troche niskich tonów natomiast z jakości i tak nadal nie jestem zadowolony. Mam wrażenie że starsze urządzenia samsunga grają dużo lepiej niż te nowsze. Chciałem kupić lg v60 thinq ale niestety nie można już było kupić nowy z gwarancją więc kupiłem ten którego teraz posiadam. Co zrobić żeby poprawić jakość dźwięku? Dodam, że słucham muzyki elektronicznej typu hardstyle i trance.

14 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Spróbuj apke poweramp
0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Mój telefon niestety ma problemu z instalowaniem tego pliku instalacyjnego dfx. Próbowałem pliki z wszystkich stron 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@amoro2  Co to dfx?

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Z dowolnej strony mogę pobierać pliki na moim telefonie dfx też mogę pobierać ale mój telefon nie wykrywa plików instalacyjnych aplikacji dfx. Chyba że masz linka do pobrania i może jednak się uda

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Na aptoide nie umiem znaleźć aplikacji dtx. A nieraz coś pobierałem z aptoide

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Nie gra lepiej, pomijając to że przez poweram muzyka brzmi inaczej. Korzystałem z tego equalizera w poweramp jak coś.

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Już jest o niebo lepiej gdy zainstalowałem odwtarzacz muzyki Onkyo HF Player. Oczywiście lepiej nie ustawiać korektora w odtwarzaczu tylko w korektorze systemowym samsunga bo inaczej korektory będą się gryźć. Natomiast żeby dobrze grało na youtubie czy na innych aplikacjach to już nie mam pomysłu

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

Ale i tak Galaxy A5 2017 gra lepiej niż galaxy s20 fe 5g mimo wszystko

0 Like
0Ka_Bel0
Journeyman
Opcje

No właśnie dlatego wspomniałem że starsze modele samsunga lepiej grają niż te nowsze.

0 Like