Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20+ 5G dziwne piszczenie podczas uruchomienia aparatu w trybie "zdjęcie".

(Temat utworzony: 05-07-2020 08:34 PM)
4094 Wyświetlenia
Jaggeruo
First Poster
Opcje

Cześć,

Od tygodnia korzystam z Galaxy S20+  bez żadnych problemów lub usterek. Dzisiaj jednak (05.07) około godziny 17:00 zauważyłem, że za każdym razem aparat ustawi się na tryb zdjęcie telefon wydaj z siebię dziwne piszczenie (w linku poniżej), podczas gdy dźwięki w telefonie jest wyłączony (może fizuczny problem z kamerą?). Przeglądałem fora samsunga i nie znalazłem żadnego wątku poruszającego ten problem, więc piszę tutaj w nadzei że ktoś napotkał ten problem i będzie mi w stanie pomóc.

https://drive.google.com/file/d/1cmZBoAbVfOL1FDYA9x2xZYAKHCYM7Dte/view?usp=sharing

0 Like
27 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jaggeruo, nie spotkałem się jeszcze z takim problemem a przeglądam forum na bieżąco. Podejrzewam, podobnie jak Ty, że jest to fizyczny problem po stronie aparatu. W takim wypadku wskazówki związane z resetowaniem telefonu mogą nie przynieść oczekiwanego rezultatu. Dla pewności wykonaj wipe cache partition a jeżeli to nie pomoże to hard reset. Jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Members_1uKjDPa
First Poster
Opcje

witam galaxy note 20. mam ten sam dzwiek gdy aparat ostrzy.  telefon ma 2 miesiące.  wcześniej tego nie było

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Kin-lodz
First Poster
Opcje

Hej jak się skończyła ta sprawa? U mnie dziś wystąpił ten sam problem.

0 Like
BoBiXo
First Poster
Opcje

U mnie wystąpił identyczny problem 😕 Z tylnego aparatu słychać właśnie dziwne piszczenie, zaś jak przełączę na przedni wszystko jest okej.

0 Like
miHalekk
First Poster
Opcje
mam to samo od paru dni... jak wlacze aparat czy kamerę to piszczy. Gdy przełączam na kamerę Selfie to jest wszystko ok i nie piszczy. Wiadomo jak to naprawić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@miHalekk  Witaj

Wykonaj wskazówki podane parę postów wyżej przez użytkownika nismo.

MirekM
First Poster
Opcje

Komuś to pomogło ?

mam to samo od kilku dni. Bez sensu. Mam wrażenie że update to popsuł. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jaką posiadasz wersję oprogramowania oraz wariant telefonu? Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Wskazówka - sprawdzanie wariantu telefonu
Przejdź kolejno w telefonie do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu i napisz jakie posiadasz wartości w miejscach czerwonych ramek widocznych na poniższym zrzucie ekranowym.

wariant.png