Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Funkcja "bezpieczne uruchamianie" zapomniałem kod pin Samsung s9+

(Temat utworzony: 06-11-2024 01:46 PM)
104 Wyświetlenia
Members_v0Jiowq
Apprentice
Opcje

Witam. Ustawiłem kiedyś kod pin w funkcji "bezpieczne uruchamianie", rzadko kiedy wyłączałem urządzenie, jakiś czas temu zepsuł się wyświetlacz, telefon sporo leżał nieużywany, naprawiłem wyświetlacz, włączam telefon i wpisuję wszystkie piny których zazwyczaj używałem i żaden nie działa i nie mogę włączyć smartfona... 😭😭😭 Czy da się to jakoś ogarnąć?? Szukam szukam i nic... Samsung s9+, pomocy!!! 

16 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę powiedzieć czy wyswietlacz wymieniony był na oryginał?
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Powinno się dać. Metoda 1: przywróć ustawienia fabryczne (kombinacja klawiszy "power" i "volume" - znajdziesz w instrukcji telefonu lub wyguglasz) albo 2: użycia apki Aiseesoft Android Unlocker na pc po podłączeniu telefonu kablem.
Ps. : jeśli urządzenie jest zalogowane na kontach Samsung lub Google można spróbować po zalogowaniu (na innym) przez funkcję "znajdź mój telefon"...
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, czy telefon jest zalogowany na konto Google lub Samsung?
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
Witam,
W tym przypadku należy zresetować telefon do ustawień fabrycznych. W tym celu musisz uruchomić telefon w trybie recovery. Aby to zrobić, musisz przytrzymać kombinację przycisków, którą na pewno znajdziesz w Google, ponieważ w zależności od urządzenia sposób jest inny. Jeżeli nie pamiętasz danych do logowania Google w celu usunięcia blokady FRP, użyj FRPunlocker od samfw.
Pozdrawiam i w razie problemu śmiało pytać!
0 Like
Members_v0Jiowq
Apprentice
Opcje

Wydaje mi się że tak, musiałbym spytać gościa który to robił, była przekładka z innego rozbitka który był nie do końca spolszczony jak zrozumiałem. 

0 Like
Members_v0Jiowq
Apprentice
Opcje

Nie chcę go resetować bo mam tam dużo swoich rzeczy i chce z niego dalej korzystać, po to zmieniałem wyświetlacz. Poczytam o tej aplikacji, jestem zalogowany na dwóch urządzeniach na kontach google i Samsung - ten telefon z którego korzystam teraz i tamten s9+, coś tam próbowałem przez tą funkcję "znajdź mój telefon" ale jedynie pokazuję że mogę go zresetować czy tam zablokować, zadzwonić na niego i to chyba wszystko, wydaje mi się że kiedyś było więcej funkcji.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
I tu jest ten problem, bo ekran może mieć Pan rozkalibrowany jeśli był użyty od innego urządzenia. Mimo że wciska Pan poprawny pin telefon będzie źle go odczytywał. Nawet wczoraj miałem taki sam problem na serwisie z Motorola. Wyłączenie i włączenie w tym przypadku akurat pomogło, ale właśnie ekran nie widział prawidłowego pola dotyku i klientowi wymieniali z jakiejś używki. Proszę spróbować uruchomić ponownie telefon i sprawdzić.
Members_v0Jiowq
Apprentice
Opcje

Jest a przynajmniej był dopóki wyświetlacz nie padł.

0 Like
Members_v0Jiowq
Apprentice
Opcje

Żaden reset nie wchodzi w grę 

0 Like