Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dual sim

(Temat utworzony: 13-12-2020 04:08 PM)
5568 Wyświetlenia
nowator
First Poster
Opcje

Telefon wczoraj pobrał aktualizacje a mam 2 karty sim wcześniej przy wysyłaniu wiadomości telefon pytał o wybór karty teraz nie mam takiej opcji jak to przywrócić

16 Odpowiedzi
Dan626
Explorer
Opcje

Ikona jest w momencie tworzenia nowej wiadomości (nie odpowiedzi w widoku konwersacji). Sam już kilka razy puściłem służbowego esa prywatną kartą. 100% metoda, to zmiana aplikacji SMS np na TEXTRA, sprawdziłem i działa. Nie testowałem jeszcze apki od Google.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz zmienić domyślną kartę SIM dla każdej konwersacji z osoba. Więcej informacji znajduje się w poniższym poradniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

0 Like
Agacza
First Poster
Opcje
mam to samo. ta zmiana jest tragiczna. wysyła mi domyślnie sms z karty domowej. nie można przypisać do kontaktu wysyłania sms tylko zawodowo. za każdym razem trzeba zmienić. ręce opadają. czy można wrócić do poprzedniej aktualizacji? Bo posiadanie samsunga w tym momencie jest bezcelowe
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agacza, w trakcie rozpoczęcia nowej konwersacji możesz wybrać kartę SIM w prawym dolnym rogu. Nawet jeżeli zmienisz zdanie w trakcie trwającej konwersacji to możesz zmienić kartę w ustawieniach tej konwersacji. Więcej informacji znajdziesz w poniższym poradniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

0 Like
Dan626
Explorer
Opcje
Textra i po problemie. Poza tym fonik hula pięknie.
0 Like
Strzelba803
First Poster
Opcje
Co to kuźwa za ulepszenie??? jakis ***** tą aktualizację pisał... Było dobrze, można było bez wchodzenia w głębokie menu wysłać wiadomość z karty sim, której się chciało. Tracę ochotę na używanie samsunga po takich akcjach.
IamBrzozi
Apprentice
Opcje

Tak a smsik znika he he 

0 Like