Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dual sim

(Temat utworzony: 13-12-2020 04:08 PM)
5565 Wyświetlenia
nowator
First Poster
Opcje

Telefon wczoraj pobrał aktualizacje a mam 2 karty sim wcześniej przy wysyłaniu wiadomości telefon pytał o wybór karty teraz nie mam takiej opcji jak to przywrócić

16 Odpowiedzi
Olo8888
Journeyman
Opcje
Witam.wejdź w ustawienia , połączenia i później masz opcję "menadżer kart sim" tam możesz ustawić która karta sim będzie używana do połączeń głosowych , SMS, danych komórkowych. Ewentualnie możesz zresetować ustawienia sieciowe.
0 Like
StachoJones
Explorer
Opcje
Mi pokazuje się coś takiego u góry. Jeśli nie masz tego to sorry

Screenshot_20201213-170150_Samsung Members.jpg

0 Like
Krzysiek-L
Explorer
Opcje
Nie ma już tego, wcześniej było ok teraz tylko kartę do połączeń można ustawić aby pytało przy uzyciu a przy sms trzeba ręcznie zmieniać sim w pasku na górze
0 Like
michaljaslowski
First Poster
Opcje
pytanie przy wyborze SIM przy połączeniu jest okey.
niestety wcześniej po napisaniu SMS klikałem przy wysyłaniu Z której karty SIM ma wyjść wiadomość, teraz leci z jednej. bez sensu to jest... można zmienić wybór SIM ale to trochę uciążliwe za każdym razem wybierać ..... ktoś coś wie?
0 Like
Krystian_35
Explorer
Opcje
Otwórz wiadomości - wybierz dowolna wiadomość (ważne aby adrestat był w kontaktach) - trzy kropki w prawym górnym rogu - na samym dole dokonaj wyboru karty sim która będzie wysyłać wiadomość do danego użytkownika.
Należy określić w ten sposób każdy kontakt.
0 Like
michaljaslowski
First Poster
Opcje
niestety po takiej zmianie po wyjściu z aplikacji wiadomości wszystko z powrotem wraca do docelowej i karty SIM ustawionej na sztywno jako wybór wysyłania wiadomości bądź połączenia internetowego ;(
0 Like
Krystian_35
Explorer
Opcje
to zrób to w kontaktach. ustaw kartę sim pod nazwą kontaktu
0 Like
Krystian_35
Explorer
Opcje
Tutaj gdzie zmienić

Screenshot_20201215-084745_Contacts_3102.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

I rozlała się na forum, szerokim strumieniem, kulturalna wypowiedź z ust @Members_v3n2CRp 

Aż żal, że taki umysł, potrafiący popełnić tak doniosłą frazę, marnuje się tu na forum.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like