Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy aktualizacje w telefonie można pobrać przez pakiet danych?

(Temat utworzony: 20-01-2021 08:49 AM)
8008 Wyświetlenia
Aggga
Explorer
Opcje

Dzień dobry.  Czy aktualizacje w telefonie (poprawki zabezpieczeń)  idzie pobrać prze, pakiet danych?  Używam internetu tylko z pakietu po przeprowadzce nie mam jeszcze WiFi w domu. 

0 Like
16 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aggga  Dzień Dobry

Oczywiście że jest to możliwe

Wchodzimy w: Ustawienia > Aktualizacje Oprogramowania > Pobierz i Zainstaluj

Możemy też wyłączyć automatyczne aktualizacje przez WIFi.

0 Like
Aggga
Explorer
Opcje
No właśnie wyskakuje mi ze nie można pobrać aktualizacji i połącz WI-FI
0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
zmień ustawienia z Tylko przez WiFi
0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
Ustawienia-Aktualizacja oprogramowania - Automatycznie pobieraj przez WiFi
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pobieranie aktualizacji jest możliwe tylko za pomocą sieci Wi-Fi. Sprawdziłem na modelu Note20 Ultra i nie znalazłem możliwości pobrania za pomocą danych komórkowych.

@Paco76@PrzemekM, opcja, o której wspominacie, służy wyłącznie do automatycznego pobierania za pomocą Wi-Fi. W ten sposób nie zmienimy Wi-Fi na dane komórkowe.

Aggga
Explorer
Opcje
dziękuję, ja mam s20 ultra i właśnie szukalam i też nie znalazłam. widocznie rzeczywiście nie ma :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Ciekawe, wydawało mi się że kiedyś pobierałem przez dane komórkowe....

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Pamiętam, że w starych telefonach pobieranie przez dane komórkowe było zabronione. Też wydaję mi się, że jest możliwość normalnego pobrania aktualizacji przez dane komórkowe, ale pojawia się ostrzeżenie o możliwości poboru opłat za zwiększone zużycie Internetu. Jak będę miał jakąś aktualizację do któregoś z posiadanych urządzeń to postaram się to sprawdzić i napisać. Chyba, że w Androidzie 11 znowu wrócili do zakazu ? 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@YOX  Ja również sprawdzę to przy najbliższej aktualizacji

0 Like