Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień o nieodebranych rozmowach i SMS

(Temat utworzony: 10-04-2021 01:14 PM)
8407 Wyświetlenia
michal28000
Explorer
Opcje

Cześć! 

Zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu jednego dość irytującego problemu z Samsungiem S21 5G. Mianowicie w ostatnich dniach zauważyłem (co też później sam potwierdziłem własnymi testami), że telefon nie wyświetla mi od razu na ekranie blokady powiadomień np. o nieodebranym połączeniu lub smsie. Zdarza się, że robi to dopiero po ~5-10 min. od zdarzenia. Dzieje się tak najczęściej rano, gdy telefon po całej nocy był nieużywany i rano sprawdzam czy były jakieś połączenia. Wówczas tak jak wspomniałem wcześniej zwykle ich nie ma, a gdy odblokuję telefon to po jakiejś 1-2 min. nagle się pojawiają... W ostatnich dniach odkryłem również, że niekoniecznie dzieje się tak tylko po całej nocy, ale również gdy z telefonem nie robię nic przez np. 30 min. 

Jest to mega irytujące, zwłaszcza, że telefon służy mi jako służbowy, a wcześniej gdy miałem Samsunga A50 to nigdy taki problem nie występował. Proszę pomóżcie, bo na razie jest do dla mnie kasa wyrzucona w błoto....

Ps. Ktoś podpowiedział mi, żeby poodznaczać funkcje związane z połączeniami/telefonem i smsami w Optymalizacji użycia baterii i wydaję mi się, że z smsami to pomogło, ale powiadomienie o nieodebranym połączeniu dalej pojawia się z opóźnieniem (ok. 5-10 min.).

Co mogę zrobić? 

43 Odpowiedzi
doublemgirl
Pioneer
Opcje
Właśnie wczoraj odnotowałam taką samą przypadłość w moim tel. ale w ciągu dnia.... czekam na rozwinięcie tematu i rozwiazanie problemu:-)
0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
W moim Note10lite miałem podobną historię z mailami. Nie miałem powiadomień w oryginalnym etui z klapką. Dopiero gdy otworzyłem etui i odblokowałem tel. to nagle maile zaczęły spływać. Długo zastanawiałem się dlaczego tak się działo. Żona mnie miała już dosyć bo non stop prosiłem Ją o maile. Metodą prób i błędów problem rozwiązałem a powodował go widget pielęgnacji baterii a konkretnie czyszczenie pamięci RAM. Lepsze jest wrogiem dobrego. Katowałem telefon używając tego widgetu bardzo często tak, że telefon "głupiał". Wywaliłem widget z ekranu, żeby mnie nie kusił I wszystko wróciło do normy🙂teraz czasem używam tylko pielęgnacji baterii (miotełki) RAM już nie czyszczę. Problem dotyczył tylko maili z SMS i połączeniami nie miałem problemu.
0 Like
Mona368
Pathfinder
Opcje
A przypadkiem nie macie ustawienie uśpienie aplikacji ? Nie używane aplikacje są w uśpieniu jeśli ich nie używamy przez jakiś czas. Miałam tak z singnal aplikacja , że żadna wiadomość mi nie przychodziła. 🤔😁
0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
System usypia nieużywane aplikację, oczywiście warto sprawdzić ale połączenia,SMS i maile są używane często i raczej nie są usypiane. Można też zaznaczyć aby nie były one nigdy usypiane
0 Like
michal28000
Explorer
Opcje

Masz na myśli, żeby całkowicie dezaktywować usypianie aplikacji? Czy żeby dodać jakąś aplikację jako tą, która jest nigdy nie usypiana? 

Jeżeli to drugie to od razu uprzedzam, że tam nie mogę wybrać żeby nie usypiało Telefonu/Połączeń czy też Wiadomości.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @michal28000 

Udało się rozwiązać problem? 

0 Like
michal28000
Explorer
Opcje

Niestety nie... dalej powiadomienia o połączeniu, które było parę sekund temu nie jest wyświetlane na ekranie blokady od razu 😞

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

michal28000
Explorer
Opcje

Niestety Wipe Cache Partition nie pomogło 😕 dalej to samo...

0 Like