Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień o nieodebranych połączeniach

(Temat utworzony: 11-03-2021 03:37 PM)
34079 Wyświetlenia
SebaTyl
Pioneer
Opcje
Samsung S10 plus, android 11, one UI 3.1. Krótko po marcowej aktualizacji telefon nie odbiera lub odbiera z opóźnieniem powiadomienia o nieodebranych połączeniach. Po nieodebranym połączeniu brak ikony na always on display, brak oznaczenia na "zielonej słuchawce", dopiero po wejściu do aplikacji połączenia widać, że ktoś dzwonił. Wszystko ustawione prawidłowo, telefon restartowałem, robiłem czyszczenie danych aplikacji i wipe cache partycję. Czy ktoś też coś takiego zauważył?
56 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Taka opcja jest dostępna u operatorów i nazywa się zazwyczaj ,,Ktoś dzwonił" Działa tylko wtedy kiedy nie mamy aktywnej poczty głosowej i wyłączone połączenie oczekujące.
0 Like
syszek93
Apprentice
Opcje
Połączenia oczekujące, to znaczy, że w trakcie gdy z kimś rozmawiam i dzwoni inna osoba, to pojawia mi się połączenie od tej osoby i mogę odebrać, zawieszając aktualnie trwające połączenie? Jeśli tak, to widocznie tutaj będzie tkwiło rozwiązanie :smiling-face:

Czy mogę prosić o instrukcję jak wyłączyć te połączenia oczekujące oraz pocztę głosową?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Pocztę głosową wyłączy Pan przez biuro obsługi jeśli jest aktywna? Lub przez aplikacje Orange. Co do połączenia oczekującego musimy wejść w
- Telefon
- Ustawienia
- Usługi dodatkowe
- Połączenie oczekujące.1709290651205.jpg
syszek93
Apprentice
Opcje
Bardzo dziękuję!
Połączenia oczekujące faktycznie były włączone, już je wyłączyłam. Co do poczty to raczej nie jest aktywna, nigdy nie korzystałam, ale na wszelki wypadek sprawdzę w aplikacji Orange. Mam nadzieję, że to rozwiąże mój problem. Jeszcze raz bardzo dziękuję :smiling-face:
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę dać znać czy pomogło? Najważniejsze jest by Poczta głosowa była wyłączona inaczej przekierowuje nas właśnie do niej jeśli mamy wyłączony telefon.
0 Like
syszek93
Apprentice
Opcje
Pomogło :smiling-face:
Przyczyną były włączone połączenia oczekujące plus wyłączona usługa "Kto dzwonił", chociaż na infolinii Pan mnie zapewniał, że na moim numerze jest ona włączona... W aplikacji jednak miała status wyłączonej.

Teraz już wszystko działa jak należy, dziękuję za rozwiązanie problemu :smiling-face:
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cieszę się że wszystko już działa poprawnie. Niestety ale wiedza niektórych osób z infolini czasem odbiega od rzeczywistości. Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like