Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak powiadomień o nieodebranych połączeniach

(Temat utworzony: 01-03-2024 10:48 AM)
604 Wyświetlenia
SebaTyl
Pioneer
Opcje
Samsung S10 plus, android 11, one UI 3.1. Krótko po marcowej aktualizacji telefon nie odbiera lub odbiera z opóźnieniem powiadomienia o nieodebranych połączeniach. Po nieodebranym połączeniu brak ikony na always on display, brak oznaczenia na "zielonej słuchawce", dopiero po wejściu do aplikacji połączenia widać, że ktoś dzwonił. Wszystko ustawione prawidłowo, telefon restartowałem, robiłem czyszczenie danych aplikacji i wipe cache partycję. Czy ktoś też coś takiego zauważył?
56 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W niedługim czasie powinny pojawić się kwietniowe poprawki dla Note10 Lite. Zerknij do poniższego wątku.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-note10/aktualizacje-oprogramowania-galaxy-note10-no...

jac86
Journeyman
Opcje
Note 10 może dostał, ale o Lite dalej cisza... poprawki z 1.02...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co widzę to Samsung rozpoczął udostępnianie aktualizacji N770FXXU7EUC6 w niektórych państwach. Nowe oprogramowanie zawiera kwietniowe poprawki bezpieczeństwa oraz inne usprawnienia. Na ten moment nie jest znana szczegółowa lista zmian. Aktualizacja powinna pojawić się u nas w niedługim czasie.

anna123456
First Poster
Opcje
Mi w ogóle w żadnej ikonie pomimo ustawień- nie ma powiadomień o esemessch czy połączeniach.
0 Like
MariuszF
Pathfinder
Opcje

W tej sytuacji należy usunąć preferencję aplikacji - można to zrobić przy pomocy sekwencji: Ustawienia -> Aplikacje -> Trzy kropeczki w prawym górnym rogu -> Zeruj preferencje aplikacji.

Dodatkowo warto się upewnić czy nie ma w telefonie zainstalowanych aplikacji, które mogą te powiadomienia wyłączać (np. Clean Master czy różne antywirusy). Sugeruję je usunąć.

john889
Student
Opcje

Dzięki za pomoc bo nie pokazywały mi sie powiadomienia o nieodebranych połączeniach od 2 lat XD. Ale dobrze, że napisałeś o tych aplikacjach to sprawdziłem i miałem zainstalowane SmartLock  i to mi te powiadomienia kasowalo.

Jak to odinstalowałem to od razu powiadomienia sie zaczęły pokazywać. Rada dla następnych. Jak ktoś będzie miał taki problem to niech posprawdza czy ma aplikacje takiego typu 

Pozdrawiam 

0 Like
Arrturr
First Poster
Opcje
U mnie pomogło "Zeruj preferencje aplikacji" Samsung note 8 android 9
dariah
First Poster
Opcje

Spróbuj włączyć wskaźniki ikon aplikacji :smiling-face:

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dariah  Możesz jeszcze podać ścieżkę gdzie to można znaleźć :smiling-face:

0 Like
syszek93
Apprentice
Opcje
Hej,

Mam problem z połączeniami przychodzącymi w momencie kiedy jestem poza zasięgiem lub mam wyłączony telefon. Nie przychodzą mi w ogóle powiadomienia/sms o próbie połączenia. Dzieje się tak od samego początku posiadania S22+, jednak dopiero teraz takie powiadomienia będą mi bardzo potrzebne.

W ustawieniach na tyle na ile potrafiłam sprawdzić to wszystkie powiadomienia są włączone. Dzwoniłam do operatora (Orange), tam również dostałam informację, że z ich strony te powiadomienia są aktywne. 

Dodam, że inni mieszkańcy domu również mają Samsungi i Orange, u nich wszystko fajnie działa. 

Czy ktoś wie co mogłabym zrobić w tej sprawie?
0 Like