Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kopii zapasowej SMS

(Temat utworzony: 06-07-2018 02:02 PM)
4158 Wyświetlenia
FACETO
Pathfinder
Opcje

W ustawieniach Google w pozycji kopia zapasowa jest między innymi kopia SMS. Ale nigdy nie jest robiona. Dlaczego? Jakie warunki spełnić żeby system zaczął robić tę kopię? Screenshot_20180706-140048_Google Play services.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
FACETO
Pathfinder
Opcje
Kopia zapasowa SMS się robi jeżeli telefon jest ładowany, od ponad godziny nieużywany i ma połączenie z Wi-Fi. Więc w ustawieniach Wi-Fi musi być aby podtrzymanie połączenia było zawsze, lub w trakcie ładowania.
Nie wiem czemu inne ustawienia się synchronizują przez GSM, a SMS tylko przez Wi-Fi, ale ktoś to tak wymyślił.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@FACETO

A wrzuć screena z tego, co masz w sekcji Ustawienia > Aplikacje > Wiadomości > Zezwolenia.

Może po prostu aplikacja do sms nie ma jakichś uprawnień. 

Opcjonalnie może być konieczne usunięcie i dodanie na nowo konta Google.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje

Screenshot_20180706-163404_Package installer.jpg

Kiedyś kopia się zrobiła, potem długo, długo nic, a teraz od dłuższego czasu taki komunikat. Jakby po którejś tam aktualizacji coś się zwiesiło. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Faktycznie dziwna sprawa. Bo według wszystkich prawideł powinno działać.kopia.jpg

Sprawdź jeszcze, czy na koncie Samsung wszystko archiwizuje się prawidłowo?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje
Zrobiłem ręczną kopię bez ekranu startowego, aplikacji i muzyki żeby było szybciej i mniej danych. Chyba konto Samsunga nie ma automatycznej kopii. Kopia się zrobiła i wysłała w chmurę.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@FACETO Dobrze rozumiem, że po wykonaniu ręcznej synchronizacji już jest w porządku?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje
Nie. Konto Samsunga robi kopie, Google nie robi kopii sms.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Być może interwał synchronizacji jest tutaj inny w przypadku SMS. Ja obserwuję na testowym telefonie podobny problem, ale z historią połączeń i na razie nie mogę znaleźć rozwiązania. Próbowałem odpinać konto i zalogować na nowo, restarty telefonów, restartowanie usługi kopii zapasowej, czyszczenie aplikacji Dysk Google. Znając życie, Google ma jakąś specyficzną koncepcję dla tej funkcji. Spróbuję się czegoś dowiedzieć.

0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje

Nie wiem czy ma to coś wspólnego, ale np automatyczne tworzenie historii że zdjęć w galerii też mi nie działa pomimo włączenia. Zrobiła się jedna historia zaraz po zakupie telefonu i już więcej się nic nie zrobiło. Piszę to, bo sprawa podobna. Co prawda nie jest mi to na nic potrzebne, więc paniki o nie używaną opcję nie robię.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

Myślę, że nie powinno mieć to wpływu w kwestii backupu SMS. Na razie nie mam niestety pomysłu na Twój problem, ale jak na razie jeszcze się nie poddałem.

Będę testował. :smiling-face:

0 Like