Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak internetu Galaxy S10+

(Temat utworzony: 22-11-2019 10:22 AM)
2639 Wyświetlenia
Pati94
Explorer
Opcje

Witam. Mam Problem z Galaxy S10+.  Co jakiś czas nie mam internetu mimo że wyswietla się symbol LTE internetu brak.

Dopiero ponowne uruchomienie naprawia sytuacje ale nigdy nie wiadomo kiedy ponownie przestanie działać.

Ostatnio była niefajna sytuacja kiedy w najmniej odpowiednim momencie w czasie nawigscji przestał działać internet, konieczne było ponowne uruchomienie.

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pati94 

Jezeli to nie pomogło, proszę wykonać tzw. soft reset telefonu. W tym celu należy nacisnąć oraz przytrzymać na około 10 sekund przycisk zasilania oraz zmniejszania głośności - oba równocześnie.

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pati94, pozostaje wykonanie hard resetu. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu. Nie przywracaj kopii zapasowej po resetowaniu ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

Pati94
Explorer
Opcje

Przywróciłam ustawienia fabryczne oraz przywróciłam niektóre elementy z kopii zapasowej takie jak kontakty, będę obserwować czy problem jeszcze się pojawi.

0 Like
Pati94
Explorer
Opcje

Gdzie znaleźć informacje o APN internetu?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2 

@Pati94  napisał(a):

Gdzie znaleźć informacje o APN internetu?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pati94  Masz poniżej

Screenshot_20191122-100345_Phone.jpgScreenshot_20191122-100353_Settings.jpgScreenshot_20191122-100437_Settings.jpg

Pati94
Explorer
Opcje

Screenshot_20191122-101225_Settings.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pati94  Zmień ustawienia w Protokół APN z IPv6 na IPv4 

0 Like
Pati94
Explorer
Opcje

Nie mogę mam wszystko na szaro

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pati94  Od kogo masz kartę SIM ?  jeszcze masz brak w typ uwierzytelnia ustaw na PAP

0 Like