Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak esim na s20 po aktualizacji do android 11

(Temat utworzony: 30-12-2020 04:52 PM)
4955 Wyświetlenia
camomiler
Apprentice
Opcje
Cześć! 

Mam następujący problem. Używałem dotej pory esim ... do wczoraj kiedy zaktualizowałem telefon do androd 11. Posiadam S20 polska edycja bez simlocka. Poaktualizacji niemam mozliwosci dodania esim. Opcja ta zniknęła z menu. Jak macie jakies pomysły jak to obejść dajcie znać!
0 Like
33 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam z karty eSIM, ale widzę w ustawieniach funkcję, dzięki której można dodać tego typu kartę. Posiadam telefon Note20 Ultra, na którym należy kolejno przejść do: Ustawienia > Połączenia > Menedżer kart SIM > Dodaj plan taryfowy. Poniżej załączam zrzut ekranowy.

Screenshot_20201230-165829_Call settings.jpg

camomiler
Apprentice
Opcje
niestety niemam takiej opcji po aktualizacji do android 11.

Screenshot_20201230-170755_Call settings.jpg

Screenshot_20201230-170814_Settings.jpg

0 Like
Lopez01
Journeyman
Opcje
to jest w ustawieniach,nie info o telefonie
0 Like
camomiler
Apprentice
Opcje
sorki chcialem wrzucić dwa screeny. teraz powinien być załączony. niestety ta opcja znikła po aktualizacji do android 11

Screenshot_20201230-170755_Call settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Opcja powinna być dostępna w tym miejscu. Spróbuj wykonać na początek wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
Lopez01
Journeyman
Opcje
więcej ust karty sim,w tym może jest
0 Like
camomiler
Apprentice
Opcje

@nisimo wipa juz próbowałem. resetowalem sieć. wyslalem raport o bledach do samsunga jak narazie bez odpowiedzi. @Lopez01 w ust karty sim tez tego niema. Czy ktos moze ma S20 z esim i aktualizował do andr. 11 ? jestem ciekawy czy to jest ogólny bug który dotyczy wszystkich S20 z esim.

niestety tam tego niema
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pozostaje wykonać hard reset, ale niestety nie mam pewności czy ten zabieg naprawi problem z brakiem ustawień eSIM. Jeżeli się zdecydujesz to pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

szeryf37
Pioneer
Opcje
Witam Mam też galaxy note 20 ultra 5g i u mnie jest możliwość dodania esim

Screenshot_20201230-181017_Settings.jpg

Screenshot_20201230-181026_Call settings.jpg

0 Like