Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku sms s9+

(Temat utworzony: 24-11-2019 06:50 PM)
1636 Wyświetlenia
Much4j097
Journeyman
Opcje

Od dawna nie mam dźwięku wiadomości SMS. Nie wiem w którym momencie to straciłem ale teraz zaczęło mi to przeszkadzać... przeszukałem opcje, fora i sam próbowałem coś zrobić niestety bez skutku. Wszystko ustawione domyślnie inne aplikacje do wiadomości tylko whatsapp I messenger ale nie połączone z aplikacją wiadomości. Przechodziłem w tryb awaryjny robiłem Soft reset i nic, jakieś pomysły co to może być? 

0 Like
10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Much4j097, czy w trybie awaryjnym pojawiał się dźwięk wiadomości SMS?

0 Like
Much4j097
Journeyman
Opcje
Niestety nie wiem ponieważ nie mogłem wysłać z tego trybu wiadomości a żadna do mnie nie przyszła... przeczytałem w jednym z tematów że ktoś wszedł w ten tryb A po wyjściu z niego wszystko wróciło do normy
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Much4j097 spróbuj to samo, ale w trybie bezpiecznym. Wyłączone zostaną aplikacje zewnętrzne, a pozostaną systemowe.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Much4j097
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Much4j097 spróbuj to samo, ale w trybie bezpiecznym. Wyłączone zostaną aplikacje zewnętrzne, a pozostaną systemowe.

Właśnie z niego wyszedłem, przyszło parę wiadomości każda bez dźwięku.. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Much4j097 a jak wygladają ustawienia dźwięków dla konkretnej karty SIM, sprawdzałeś?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Much4j097
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Much4j097 a jak wygladają ustawienia dźwięków dla konkretnej karty SIM, sprawdzałeś?

Sprawdzałem, tam również ustawiony dźwięk tak jak domyślnie, przeszedłem aktualizację androida i dalej to samo, czy to może być problem z urządzeniem?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Much4j097 jeżeli powiadomienia z innych aplikacji działają poprawnie, to oznacza błędną konfigurację ustawień aplikacji lub systemu. 

Sprawdź, czy dla sms-ów nie masz włączonej opcji cichych powiadomień.

0 Like
Much4j097
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Much4j097 jeżeli powiadomienia z innych aplikacji działają poprawnie, to oznacza błędną konfigurację ustawień aplikacji lub systemu. 

Sprawdź, czy dla sms-ów nie masz włączonej opcji cichych powiadomień.

Gdzie mogę to sprawdzić? Przeszukałem całe ustawienia i nie znalazłem czegoś takiego jak ciche powiadomienia.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Much4j097, podejrzewam, że chodzi o ustawienie dźwięku powiadomienia dla konkretnej rozmowy. Otwórz wiadomość od danego nadawcy, kliknij w trzy kropki w prawym górnym rogu i zobacz jakie masz ustawione powiadomienia.