Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak dźwięku połączeń przychodzących

(Temat utworzony: 20-08-2024 11:12 AM)
383 Wyświetlenia
martix101
Journeyman
Opcje
Hej. 
Po aktualizacji grudniowej pojawił się brak dzwięki dzwonka polączeń przychodzących. Pozostałe dźwięki są sms itp. Resetowałem w ustawieniach uprawnienia aplikacji i nic. Proszę o pomoc
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martix101  Czyli winny był antywirus

0 Like
Poco
Apprentice
Opcje

Brawo, na nocie10+ też pomogło 😀

Members_U8oEw6Z
First Poster
Opcje

Potwierdzam. Note 20 Ultra 5G. Po aktualizacji z grudnia filtr połączeń blokował dźwięk dzwonka. Support na czacie niech sobie przeczyta ten wątek i zakuduje :winking-face: Pozdro 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Moim zdaniem posiadacze telefonów też powinni poczytać. W systemie producent dostarcza już usługę antywirusową, a posiadacze telefonów uważający się za "znających" się na technologii odinstalowują kolejnego antywirusa na telefon.

Z podstawowej wiedzy z obsługi komputerów powinno się wiedzieć, że po instalacji trzeba dokładnie skonfigurować program antywirusowy, aby nie gryzł się z funkcjonalnością systemu, ze nie można go zostawić na ustawieniach producenckich, bo te nigdy nie są w pełni idealne. A już dogmatem powinno być nieinstalowanie kolejnego programu antywirusowego, gdy inny już działa w systemie. 😉😎

Ale co się dziwić zwykłym userom, skoro nawet obecni informatycy w firmach nie mają o tym zielonego pojęcia. Wiem bo poprawiam stanowiska w pracy mojej żony po tym jak informatyk niby "wszystko ogarnął". 😁

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
HBcom
First Poster
Opcje

Dzięki u mnie też pomogło, chociaż nie od razu, dopiero po restarcie .

0 Like
Ap121
Voyager
Opcje
Witam,
mam problem w jednym z telefonów z rodziny
A31, nie słychać kiedy, ktoś dzwoni, ale tylko w niektórych przypadkach. Jak to rozwiązać?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje
Od pewnego czasu (nie umiem konkretnie określić jakiego, ale mam wrażenie, że po którejś aktualizacji systemu) telefon przestał dzwonić. Widać na ekranie połączenie przychodzące, wibruje sparowany z telefonem zegarek, gra melodyjka na sparowanym tablecie. Jednak sam telefon milczy jak zaklęty. Brak dźwięku i wibracji przy połączeniu. Poza tym wszystko działa jak należy - głośniki działają, wibracja z innych okazji działa jak należy.
Co próbowałem robić:
1. Zmieniałem dzwonek na domyślny, własny 
2. Sprawdzałem ustawienia głośności 
3. Sprawdzałem ogólne wyciszenie systemu 
4. Nie mam żadnych antywirusów zainstalowanych 
5. Robiłem Wipe cache partition
6. Rozłączyłem wszystkie inne urządzenia (wyłączyłem BT) podejrzewając, że może telefon dzwoni w jakichś słuchawkach 

Na pokładzie Android 14 i One Ui 6.1 z oficjalnej dystrybucji.

Nic nie przynosi efektu.
Ma ktoś jakieś pomysły?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zresetować ustawienia Wi-Fi oraz Bluetooth. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia Wi-Fi oraz Bluetooth.

EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje
Niestety bez rezultatu
0 Like