15-05-2020 12:38 AM
Witam
Korzystam z S9+ w połączeniu z Galaxy Watch, kiedy telefon działa bez połączenia z "zegarkiem" wszystko jest zgodnie z oczekiwaniami dźwięki połączeń i powiadomień działają tak jak skonfigurowałem.
Kiedy połączę telegon z "zegarkiem" wówczas dźwięki połączeń są zarówno w telefonie jak i zegarku, zgodnie z oczekiwaniami, natomiast wszystkie pozostałe dźwięki powiadomień są tylko w zegarku i tego w żaden sposób nie potrafię zmienić, zależy mi na dźwiękach również w telefonie, czy można to jakoś rozwiązać?
Powiązanym problemem, którego nie potrafę rozwiązać jest możliwość zastosowania własnego dźwięku np. mp3 do powiadomień w "zegarku" czy to jest wogóle możliwe, własny dźwięk połączenia można bez problemu wgrać, a powiadomień?
15-05-2020 06:11 AM
@DAMU Patrzyłeś na ustawienia powiadomień w aplikacji Galaxy Wearable?
15-05-2020 11:15 AM
Sprawdzałem załączam screen z ustawień, jeżeli zdejmę zegarek z ręki, to zgodnie z ustawieniami powiadomienia przychodzą na telefon, jak założe tylko na zegarek, zależy mi, żeby przychodziły na oba urządzenia, w telefonie, mam poustawiane różne dźwięki na różne powiadomienia, aplikacje co znacznie ułatwia życie. Zegarek oferuje tylko jeden i to z niewielkiego wyboru dźwięk dla wszystkich powiadomień.
15-05-2020 11:15 AM
15-05-2020 02:33 PM — edytowano 15-05-2020 02:34 PM
@DAMU, Domyślnie aplikacja Galaxy Wearable jest tak skonfigurowana, że wycisza połączony telefon. Wystarczy, że zmienisz jedną opcję i powinno być ok.
Galaxy Wearable --> Powiadomienia --> Wyświetlaj tylko po założeniu --> Wycisz połączony telefon --> wyłącz
Natomiast ustawienie własnego dźwięku powiadomienia na zegarku nie jest możliwe na chwilę obecną. Zachęcam do zgłoszenia Twojej sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.
18-05-2020 01:31 PM
Witam
Wielkie dzięki za informację, przestawienie tego ustawienia rozwiązało moje problemy.
Poświęciłem sporo czasu, ale jakoś nigdy nie trafiłem na to ustawienie.
Dzięki bardzo.
Pozdrawiam:
DAMU
18-05-2020 02:47 PM
@DAMU, Nie ma sprawy Trzeba przyznać, że funkcja ta jest trochę ukryta. Kiedyś była widoczna od razu po wejściu w zakładkę Powiadomienia. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community.