Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięków powiadomień na telefonie (S9+) przy połączeniu z Galaxy Watch,

(Temat utworzony: 15-05-2020 12:38 AM)
2185 Wyświetlenia
DAMU
Apprentice
Opcje

Witam

Korzystam z S9+ w połączeniu z Galaxy Watch, kiedy telefon działa bez połączenia z "zegarkiem" wszystko jest zgodnie z oczekiwaniami dźwięki połączeń i powiadomień działają tak jak skonfigurowałem.

Kiedy połączę telegon z "zegarkiem" wówczas dźwięki połączeń są zarówno w telefonie jak i zegarku, zgodnie z oczekiwaniami, natomiast wszystkie pozostałe dźwięki powiadomień są tylko w zegarku i tego w żaden sposób nie potrafię zmienić, zależy mi na dźwiękach również w telefonie, czy można to jakoś rozwiązać?

Powiązanym problemem, którego nie potrafę rozwiązać jest możliwość zastosowania własnego dźwięku np. mp3 do powiadomień w "zegarku" czy to jest wogóle możliwe, własny dźwięk połączenia można bez problemu wgrać, a powiadomień?

0 Like
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DAMU  Patrzyłeś na ustawienia powiadomień w aplikacji Galaxy Wearable?

0 Like
DAMU
Apprentice
Opcje

Sprawdzałem załączam screen z ustawień, jeżeli zdejmę zegarek z ręki, to zgodnie z ustawieniami powiadomienia przychodzą na telefon, jak założe tylko na zegarek, zależy mi, żeby przychodziły na oba urządzenia, w telefonie, mam poustawiane różne dźwięki na różne powiadomienia, aplikacje co znacznie ułatwia życie. Zegarek oferuje tylko jeden i to z niewielkiego wyboru dźwięk dla wszystkich powiadomień.

0 Like
DAMU
Apprentice
Opcje

Screenshot_20200515-110217_Galaxy Watch PlugIn.jpgScreenshot_20200515-110225_Galaxy Watch PlugIn.jpgScreenshot_20200515-110251_Galaxy Watch PlugIn.jpgScreenshot_20200515-110308_Galaxy Watch PlugIn.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DAMU, Domyślnie aplikacja Galaxy Wearable jest tak skonfigurowana, że wycisza połączony telefon. Wystarczy, że zmienisz jedną opcję i powinno być ok.

Galaxy Wearable --> Powiadomienia --> Wyświetlaj tylko po założeniu --> Wycisz połączony telefon --> wyłącz

Screenshot_20200515-142841_Galaxy Watch PlugIn.jpgScreenshot_20200515-142846_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Natomiast ustawienie własnego dźwięku powiadomienia na zegarku nie jest możliwe na chwilę obecną. Zachęcam do zgłoszenia Twojej sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

DAMU
Apprentice
Opcje

Witam

Wielkie dzięki za informację, przestawienie tego ustawienia rozwiązało moje problemy.

Poświęciłem sporo czasu, ale jakoś nigdy nie trafiłem na to ustawienie.

Dzięki bardzo.

Pozdrawiam:

DAMU

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DAMU, Nie ma sprawy :smiling-face: Trzeba przyznać, że funkcja ta jest trochę ukryta. Kiedyś była widoczna od razu po wejściu w zakładkę Powiadomienia. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community.