Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak aktualizacji

(Temat utworzony: 30-04-2021 12:32 AM)
1540 Wyświetlenia
Allive03
Apprentice
Opcje
Hej, zauważyłam coś dziwnego i wartego zwrócenia uwagi. 
Otóż ja i moja znajoma mamy Samsung Galaxy S10
Mój ma Android 9, One UI 1.1
Jej ma Android 11, One UI 3
Ona co chwilę dostaje aktualizacje a ja nie miałam ani jednej i system mi mówi, wszystko jest aktualne, to mnie niepokoi. Chciałabym też przejść na nowsze wersje androida i One UI.
Czy jest sposób by to zrobić bez konieczności oddawania telefonu do specjalistów?
0 Like
6 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Allive03 Wstaw screeny z zakładki informację o oprogramowaniu. Ścieżką: Ustawienia -> Telefon - Informacje -> Informacje o oprogramowaniu.
Allive03
Apprentice
Opcje
Screeny:

20210430_075050.jpg

20210430_074525.jpg

Screenshot_20210430-074152_Settings.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
Allive03
Apprentice
Opcje
Tak, I nie kupiłam go wcale tak dawno, chyba 5 miesięcy temu
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Generalnie ktoś próbował zrobić debrand tego telefonu, ponieważ początkowo miał on zainstalowane oprogramowanie na region OMN ( Włochy). Obecnie ma zainstalowane oprogramowanie przeznaczone na BTU ( Anglia). W związku z tymi zmianami doszło do konfliktu pomiędzy regionem przeznaczenia urządzenia, a kartą SIM ( Anglia - Polska). Konflikt ten najczesciej uniemożliwia pobieranie aktualizacji oprogramowania. Ogólnie w takim przypadku trzeba wybrać się do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung, w celu zmiany na regionu na jeden z dostępnych w Polsce. Listę centrum serwisowych znajdziesz tutaj:https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

PS: Polecam przed udaniem się do serwisu, zadzwonić do niego i zapytać czy są w stanie wykonać taką usługę. Pamiętaj tylko, aby dobrze opisać swój problem.
Allive03
Apprentice
Opcje
Dziękuję za pomoc!
0 Like