Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bluetooth widoczność

(Temat utworzony: 29-11-2021 01:45 PM)
2587 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Czy jest jakieś ustawienie , żeby bluetooth nie był zawsze i wszędzie widoczny i działał jedynie ze sparowanymi urządzeniami. 
Ja widzę innych telefony, mnie widzą bo jest bluetooth załączony. Tak nie powinno być w obecnych już czasach, zagrożeń jest dużo więcej niż dawniej. 
Na poprzednich wersjach systemowych były 2 przełączniki , załączone i widoczne dla innych urządzeń, oraz przy parowaniu.
Podobnie z wifi.
0 Like
19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Chyba czegoś nie rozumiesz jak działa widoczność twojego telefonu dla innych a jak ty wyszukujesz  inne urządzenia. Jak masz jakieś pytania zadaj je przez Samsung Members.

Mam nadzieje że wiesz jak działa urywanie sieci WIFI na routerze i jak można się z nią połączyć gdy jest ukryta?

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Rozumiem , ale poproszę abyś to samo zobaczył w galerii czy sklepie agd , zapewne i tobie zapali sie lampka pytań
Zapytam Samsung o widoczność bluetooth i wifi, jak wyłączyć ?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja pracuje w dużej galerii i przez 8 godzin dziennie nigdy nie miałem problemu żeby ktoś chciał się połączyć z moim telefonem przez BT. Żeby połączyć się z drugim urządzenie trzeba na to zezwolić i  podać PIN.

Screenshot_20211130-123114_Settings.png

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  Dokładnie tutaj nie ma się co przejmować.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wiem że jest 1 para , przy wifi też , ale skanuje gdzie jesteś , nie widziałeś programu tvn turbo zlodzieje , ze samo skanowanie jest niebezpieczne,
Nie jestem niewidoczny dla innych jak mam włączone wifi i bluetooth
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@nowan2020, widzę, że w telefonach innych producentów też ta opcja zniknęła i zadziało się tak po aktualizacji do Android 11, więc to raczej Google trzeba cisnąć.

Nie spotkałem się jeszcze z żadnym atakiem związanym z połączeniem BT na telefonie, a w tematach cyberbezpieczeństwa siedzę dość mocno. Możesz mi na priv podesłać link do tego programu na TVN Turbo, jeśli była tam mowa o jakimś zagrożeniu związanym z tą technologią?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Znalazłem ale z wifi , pozycjonowanie bluetooth było gdzieś indziej

https://youtu.be/9yiJzLxsNUM
Kiedyś wielokrotnie przelatując Raszyn przy uruchomionym bluetooth dostałem SMS
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OleksiiA  Ja również nie spotkałem się z tego typu takim po Bluetooth.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nowan2020  Tylko ty nie wiesz że ktoś może się podłączyć do twojego routera nawet o tym nie będzie wiedział i  będziesz miał sporo problemów.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Generalnie w temacie chodzi o zmianę systemu widoczności bluetooth i wifi, obecnie stale skanuje , chociaż myślałem jako młody użytkownik Samsunga , że gdzieś jest możliwość wyłączenia skanowania, widać nie ma .
0 Like