Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokada ekranu s9 plus

(Temat utworzony: 08-03-2019 09:29 AM)
4902 Wyświetlenia
Nikko86
Student
Opcje

Witam. Zaczęła mi się pojawiać dziwna nakładka na ekranie blokady. Jak się tego pozbyć? Jakis SPAM.Screenshot_20190308-091513_DailyFit.jpg

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Nikko86. W tym wątku poruszany był identyczny problem, ale nie mamy jeszcze potwierdzenia co spowodowało wyświetlanie niechcianych reklam. Najprawdopodobniej winę ponoszą dodatkowo zainstalowane aplikacje. Na początek spróbuj odinstalować aplikacje Gorące apki oraz Clean RAM. Zerknij również jakie jeszcze inne dodatkowe aplikacje instalowałeś ze sklepu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Serwiselektroda
First Poster
Opcje

Problemem jest aplikacja dailyfit wystarczy ją odinstalować i problem z głowy.

Pozdrawiam,

Mateusz

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Nikko86 zastanow się co zainstalowałeś przed jej pojawieniem się. 

Na pierwszy rzut oka widać niestandardowy wygląd ekranu i dwie ikony niestockowych aplikacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Nikko86. W tym wątku poruszany był identyczny problem, ale nie mamy jeszcze potwierdzenia co spowodowało wyświetlanie niechcianych reklam. Najprawdopodobniej winę ponoszą dodatkowo zainstalowane aplikacje. Na początek spróbuj odinstalować aplikacje Gorące apki oraz Clean RAM. Zerknij również jakie jeszcze inne dodatkowe aplikacje instalowałeś ze sklepu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A poza tym trzeba uważać na aplikacje ze sklepu Google Play https://www.dobreprogramy.pl/szkodliwe-oprogramowanie-mobilne-wiecej-atakow,News,100702.html

0 Like
AjaxFox
Journeyman
Opcje
U mnie ten problem powodowała aplikacja typu wi fi analizer\manager. Niestety nie pamiętam która dokładnie bo miałem ich kilka. Wystarczy odinstalować złe aplikacje.
0 Like
Nikko86
Student
Opcje

Tylko najlepsze w tym wszystkim jest to że nawet nie mam takiego programu jak clean ram. Nie mam pojęcia skąd się to bierze, gdyż mam na telefonie wszystkie te apki, które były na poprzednim. 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Nikko86 

W tym telefonie z pewnością masz jeszcze jakieś dodatkowe aplikacje poza tymi, które miałeś w starym telefonie. Sprawdź, czy sytuacja powtarza się w trybie bezpiecznym. Jeżeli nie - masz pewność że jest to jedna z zewnętrznych apek. Wtedy trzeba będzie przeszukać listę i usunąć te, które potencjalnie mogą generować tego typu problem.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Nikko86, czy zrzut ekranu, który załączyłeś w pierwszej wiadomości to ekran blokady czy ekran startowy. Na dole widnieje informacja żeby przesunąć palcem aby odblokować. Być może aplikacje Clean RAM oraz Gorące apki to część reklamy a nie aplikacje, które zostały zainstalowane w telefonie :thinking-face:

0 Like
Rozwiązanie
Serwiselektroda
First Poster
Opcje

Problemem jest aplikacja dailyfit wystarczy ją odinstalować i problem z głowy.

Pozdrawiam,

Mateusz