Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

bateria wyczerpuje sie po akyyaluzacji

(Temat utworzony: 25-04-2020 03:08 PM)
2038 Wyświetlenia
endymion
Pioneer
Opcje

Po aktualizacji systemu w dniu 24.04.2020 zauważyłem znaczny spadek wydajności baterii. Normalnie wytrzymywała ok 5h pracy ba ekranie i zostawał jeszcze niewielki zapas. Po aktualizacji telefon wytrzymał na włączonym ekranie 3h. Czy ktoś zauważył podobny spadek wytrzymałości baterii? Telefon galaxy s20

0 Like
Przejdź do rozwiązania
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
endymion
Pioneer
Opcje
dziękuję za objaśnienie
0 Like
botakjest
Pioneer
Opcje
Od jakiś dwóch dni mam nową aktualizację, smartfon Samsung s20fe. Telefon zawsze wystarczał mi na jeden dobry dzień pracy, po aktualizacji — 4,5 godziny i koniec. Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
Nadris
Explorer
Opcje
U mnie po aktualizacji bateria w zasadzie trzyma tyle samo, ok 2 dni
Jakub03
Pathfinder
Opcje
Witam, polecam wykonać reset telefonu, ponieważ po aktualizacji mogły pozostać jakieś zbędne pliki które powodują spadek wydajności baterii.
Pozdrawiam
Adrian_Kobzik
First Poster
Opcje
To tak będzie działać aż nie wpuszczą łatki
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę dać telefonowi do optymalizacji baterii jeszcze 5-6 dni, po tym czasie Bateria powinna już normalnie działać.

Jeśli jednak tak nie będzie, to proszę wykonać reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii, tak jak napisał
kolega @Jakub03.
ukash
Pathfinder
Opcje
Dlatego obawiam się tej aktualizacji bo naczytalem się już sporo o tym że jest spartolona. Nie uśmiecha mi się zepsucie dobrze działającego urządzenia i kombinowanie z resetami do fabrycznych itp.
W sieci sugerują usunięcie danych i cache aplikacji Samsung Keyboard. Sugerują również Wipe partition cache i Repair Apps.
Sprawdź również czy system nie przestawił się np z 60Hz na 120Hz.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Gdzie się naczytałeś? 😄
ukash
Pathfinder
Opcje
Na reddicie i na portalach zajmujących się tematem smartfonów. Proszę spojrzeć na wyniki w Google po wpisaniu frazy ui 5.1: Lepiej nie instaluj, ui.5.1 psuje telefony itd.
0 Like