Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędy po aktualizacji na android 12

(Temat utworzony: 19-01-2022 08:51 PM)
5656 Wyświetlenia
Mati100
Navigator
Opcje
Witam ogólnie po aktualizacji z androida 11 na 12 mam jakoś ostatnio błędy typu czasami WiFi w ogóle nie działa na messengerze wiadomości się nie wysyłają tnie się i przestaje działać sklep play również coś się psuje i nie wiem jak to jakoś naprawić a i telefon to Samsung Galaxy S21
29 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati100  Witam

W takiej sytuacji proponuje na początek wykonać Wipe Cache Partition według instrukcji pod poniższym linkiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

stawik
Pathfinder
Opcje

Generalnie miałem to samo, tzn.  po aktualizacji do Androida 12 na moim S21 aplikacje przestawały działać częściowo lub w całości, momentami telefon zachowywał się bardzo dziwnie i miał problemy z różnymi, nawet podstawowymi funkcjami itp. Szukałem w internecie wielu porad i rozwiązań tego jak naprawić poszczególne problemy, ale to była walka z wiatrakami, bo jak udało mi się naprawić jakiś problem to zaraz pojawiał się następny. Po kilku dniach męczenia się z tym flagowym telefonem postanowiłem wykonać reset do ustawień fabrycznych. Nie jest jednak przyjemna czynność biorąc pod uwagę, to że cały telefon trzeba ręcznie  ustawiać od zera (co może zająć cały dzień), ponieważ nie można przywrócić kopi zapasowej ustawień, która spowodowałaby nawrót wszystkich problemów.

Po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon działa lepiej i sporo problemów zniknęło jednak w dalszym ciągu jest kilka rzeczy, które nie działają poprawnie i zmagam się z nimi do dziś.

Osobiście uważam, że Samsung bardzo mocno dał ciała z aktualizacją do Androida 12, a takie problemy jak ty czy ja mają ludzie na całym świecie i nie są to pojedyncze przypadki, oj nie. Przy telefonie za tak kosmiczne pieniądze takie rzeczy nie powinny się wydarzyć, a co gorsza Samsung wcale nie spieszy się z ich naprawą. Jestem stałym klientem Samsunga od czasów Galaxy S2 i żadną aktualizacją w przeszłości nie miałem tyle problemów i co z Androidem 12. Przy następnej zmianie telefonu bardzo mocno rozważę ofertę konkurencji.

Mati100
Navigator
Opcje
No właśnie a ja jeszcze wzięłam 256gb więc dopłaciłem 200zl i za 3800 takie podstawowe dosłownie błędy to słabe z ich strony
0 Like
Mati100
Navigator
Opcje
Noi znowu kolejny raz to samoScreenshot_20220119-214619_Sheets_3021_1642625179.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati100  Wykonany został Wipe Cache Partition?

Mati100
Navigator
Opcje
Jeszcze nie
0 Like
ziemskimichal
Voyager
Opcje
Błędów, niedociągnięć i zmian na gorsze jest niestety sporo ...
mZ
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati100  Proszę zatem wykonać, zobaczymy czy problem zniknie

dawid2240
First Poster
Opcje
U mnie po aktualizacji na 12 w note 10 + podczas używania Smart View nie można odtwarzać w pełnym ekranie prezentacji power point. (Pojawia się tylko czarny ekran)...
0 Like