Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja aparat - dźwięk migawki

(Temat utworzony: 20-04-2020 11:08 AM)
12598 Wyświetlenia
stawik
Pathfinder
Opcje

Czy w aplikacji aparat da się wyłączyć dźwięk migawki w jakiś inny spsób niż poprzez wyciszenie wszystkich dzwięków systemowych?

Pytam ponieważ, chciałbym korzystać z kilku dzwięków systemowych, ale jednocześnie nie chce mieć dzwięku migawki podczas robienia zdjęć.

Dodam, że w ustawieniach telefonu -> dzwięki i wibracja -> sterowanie dzwiękiem/wibracje systemowe, czyli w miejscu gdzie można włączyć i wyłaczyć poszczególne dźwięki systemowe, nie ma pozycji dot. dzwięku migawki, chociaż dzwięk ten jest ewidentnie dzwiekiem systemowym, ponieważ znika przy ogólnym wyciszeniu wszystkich dzwięków systemoych.

Pozycji wyciszenia dzwięku migawki nie znalazłem również w ustawieniach aplikacji aparat.

W chwili obecnej mam ciągle wyłączone wszystkie dzwięki systemowe (czego nie chce, bo jak wspomniałem chciałbym z kilku dzwięków systemoych korzystać) ponieważ męczy i i rytuje mnie każdorazowe włączanie i wyłączanie dzwięków systemowch przy robieniu zdjęć.

0 Like
12 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stawik  Nie ma innej opcji wyłączenia tego dźwięku.

stawik
Pathfinder
Opcje

😞

dziękuję za informacje.

Fajnie by było gdyby w ustawieniach telefonu -> dzwięki i wibracja -> sterowanie dzwiękiem/wibracje systemowe pojawił się również dzwięk migawki aparatu.

Myślę, że wielu osobą spodobało by się takie rozwiązanie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stawik, warto zatem zgłosić taką sugestię za pomocą aplikacji Samsung Members.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stawik  Dokładnie możesz taką sugestie zgłosić,  chociaż powiem że mi osobiście nie przeszkadza dźwięk migawki, nigdy nie myślałem o jej wyłączeniu. 📷

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stawik, Możesz skorzystać z Routines lub jakiejś aplikacji do automatyzacji zadań i stworzyć procedurę, która na czas korzystania z aparatu będzie wyciszała dźwięki, wyciszała tylko dźwięki systemowe lub włączała tryb Nie przeszkadzać. Na ten moment nie ma lepszego rozwiązania.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@stawik @kamil40013 @PrzemekM @mirudo24 nie wiem, czy pamiętacie, czy nie wiecie, ale dawniej była możliwość wyłączenia dźwięku migawki. Ale podobnie jak w przypadku nagrywania rozmów, z uwagi na wymogi prawne, została usunięta z ustawień.

Sugestie o zgłaszaniu przez SM nie mają zatem najmniejszego sensu. 😞

Czy ja taki stary jestem, czy Wy tacy młodzi? :thinking-face::smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poniżej ciekawostka jak wygląda możliwość wyłączenia dźwięku migawki z poziomu ustawień aparatu w państwach spoza UE.

Shutter-sound.jpg

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  A to ciekawe 🙂🤔

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PrzemekM @mirudo24 o tym właśnie napisałem wcześniej. :winking-face:

Ale ja stary jestem... pamiętam takie cuda. :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like