Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat s20 fe 5g

(Temat utworzony: 01-04-2022 08:13 PM)
976 Wyświetlenia
Stiffcio
Pioneer
Opcje
Ten aparat to żart. Dziś w pracy próbowałem zrobić zdjęcie w słaby oświetleniu przy pomocy lampy. Efekt mizerny. Praktykant wyciągnął swój xiaomi za 700zł i mnie zatkało...

image
Samsung s20 fe 5g

image
Jakiś redmi note 8 pro..

Ten telefon pod tym względem to jest kpina i zart. W grudniu vhcialem na święta znów wymienić telefony na s22 dla siebie i żony ale raczej podziękuję...

20 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
Po prostu złapał ostrość na tył pudełka a nie na gniazdo.... wystarczyło zaznaczyć gdzie ma ostrzyć i było by ślicznie, bo bez tego to loteria na każdym telefonie jak zrobi... Polecam instrukcje obsługi, można się z niej na prawdę dużo nauczyć.
Zauważ, że Samsung zrobił pięknie tył sceny a redmi tylko pierwszy plan i że oba aparaty były inaczej ustawione względem obiektu - tak na prawdę oba telefony zrobiły dobre zdjęcia, tylko czegoś innego.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jest dokładnie tak jak wsponiał kolega @Mighn. Telefon złapał ostrość nie tam gdzie trzeba. Aby zapobiegać temu wystarczy kliknąć w danym miejscu i powinno być wyostrzone
Zauważ, że aparat drugiego telefonu jest centralnie skierowany na obiekt a to też jest ważne
0 Like
Stiffcio
Pioneer
Opcje
Jak ten telefon nie łapie ostrości po kliknięciu na wybranym punkcie na ekranie. Miałem samsunga s6 to rzeczywiscie klikałem sobie aparat doświetlił lampa złapał ostrość i zrobił zdjęcie tu tego nie ma. Zdjęcie z teraz pilota od tv. 20220401_210355_24012_1648839835.jpg
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Stiffcio Czy wcześniejsze zdjęcia były robione z lampą? 

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ok, w takim razie od kiedy występuje problem ?
Stiffcio
Pioneer
Opcje
@Kacper2 tak, zrobiłem chyba z 5zdjec każde jedno zamazane, on wyciągnął swój cyknął fotkę i idealna za 1 razem.
Stiffcio
Pioneer
Opcje
Nie jestem wstanie odpowiedzieć. Niby wystarczy dotknąć obiektu żeby ustawić fokus to jak z tym jest, trzeba czy nie trzeba?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Stiffcio A spróbuj telefon trzymać dalej od obiektu i kliknij na obiekt na ekranie, aby wyostrzyć.

Stiffcio
Pioneer
Opcje
Sprawdzałem sobie to w dzień i rzeczywiście jak kiklam na obiekt w oddali to fokusuje na niego i na odwrót. Dziwi mnie to że w poprzednich telefonach w słabych warunkach telefon doświetlał lampą a potem robił wyraźne zdjęcie a tu robi je od razu 🤔