Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

android auto s21

(Temat utworzony: 28-01-2021 08:04 PM)
4349 Wyświetlenia
Marcinb81
Apprentice
Opcje
Dzień dobry mam galaxy s21 od 26 stycznia br. i telefon nie łączy się android auto z pojazdem renault. Wcześniejszy telefon Huawei p10 łączy bez problemu tak jak iPhone 12. Kable zmienione już kilkukrotnie. 
0 Like
KemoTomek
Apprentice
Opcje
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Bardzo proszę. Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania to pisz śmiało.

Members_17CcD5V
First Poster
Opcje

A ja mam Passata B8 z aktywnym AppConnect - łączność tylko po kablu. I potwierdzam, że S21 Ultra 5G nie działa na żadnym kabelku jaki do tej pory wypróbowałem. Na oryginalnym USB-C i przejściówce USB-C 3.1-> USB-A jest efekt taki jakby samochód próbował się łączyć z telefonem - wyskakuje na moment okienko "czy zezwolić na połączenia..." na telefonie, które po ułamku sekundy znika ...na wyświetlaczu w samochodzie również przez moment jest "odczyt USB..." i znika a telefon wchodzi tylko w tryb ładowania baterii. Samochód próbuje 2-3 razy powtórzyć operację bez powodzenia. Tak jakby coś nie zgrywało się przy negocjacji protokołu USB. Na sieci znalazłem info o tym, że:

"System od dawna ma problem i się nie włącza, a jak ustalił Google, źródłem usterki okazały się być fragmenty kodu zarówno w samym Androidzie Auto, jak i – co interesujące – w Google Chrome. Obie aplikacje zaktualizowano, ale praktyka pokazuje, że po prostu nic to nie dało."

Czy ktoś może to skomentować ?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_17CcD5V  Spróbuj zresetować ustawienia systemu multimedialnego w aucie to ustawień fabrycznych.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Według pracownika zespołu Android Auto poprawka dotycząca aplikacji pojawi się wraz z lipcowym oprogramowaniem dla telefonów Galaxy S21. Pozostaje poczekać i zobaczyć czy najnowsze oprogramowanie rozwiąże problemy z działaniem aplikacji Android Auto.

S21 Ultra - Android Auto crashes when the phone is unlocked - Android Auto Community
https://support.google.com/androidauto/thread/110371397/s21-ultra-android-auto-crashes-when-the-phon...

Dideq
Pathfinder
Opcje

W logu nic nie ma a lipcowe wpadły. Mała paczka.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdzałeś działanie Android Auto po aktualizacji? Jest jakaś zmiana w działaniu?

Pe5hek
Apprentice
Opcje

Zaktualizowałem telefon do lipcowych poprawek jakieś 2 godziny temu. Dalej nic się nie zmieniło. Android Auto się uruchamia ale działa bardzo wolno i zacina się.

Przez tą akcje mam ochotę rozstać się z Samsungiem. Flagowy telefon (S21 Ultra) za takie pieniędzy nie powinien mieć takich błędów. 

0 Like
Dideq
Pathfinder
Opcje

Sprawdziłem. Nadal nie działa. Sytuacja jest taka że działa z oryginalnym kablem od S9, ale to nie mój kabel, był do testów. Oryginalny jest USB-C USB-C a w aucie mam USB-A. Na nieoryginalnym kablu nie działa. Ale zanim mi ktoś napisze że nieoryginalny, bla, bla bla, to nadmieńmy, że standard USB to standard USB i działać powinno! Mało tego, na nieoryginalnym kabelku, Samsung Galaxy S20 FE 5G działa bez problemów, to S21 ma problemy. Popieram kolegę niżej... taka kasa a Samsung sobie blokuje/nie trzyma standardu USB/dodaje coś do przewodów żeby nie działało.  Też mam ochotę czasem zmienić firmę. 😞

0 Like
IgorM
Navigator
Opcje

@Dideq Informacje ze strony Samsung: "Podczas gdy większość przewodów USB wygląda podobnie, mogą się znacznie różnić w jakości wykonania oraz prędkości ładowania. Android Auto wymaga wysokiej jakości przewodu USB, który obsługuje przesyłanie danych. Jeśli to możliwe użyj oryginalnego kabla dostarczonego z urządzeniem"