Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja oprogramowania

(Temat utworzony: 30-09-2019 12:31 AM)
12127 Wyświetlenia
Adev1337
Explorer
Opcje

Witam, posiadam S10 od początku sierpnia i nadal nie dostałem żadnej aktualizacji od 1 maja. Telefon nie był kupowany u żadnego operatora. Powinienem mieć już lipcową aktualizację nie wspominając o tej najnowszej sprzed kilku dni. Dlaczego nadal jej nie mam?

BTU/BTU,BTU/TIM - aktualnie karta Orange

0 Like
222 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Adev13377 telefon ma podstawowe CSC TIM, czyli włoski operator. Dodatkowo wykonano usunięcie brandu operatorskiego.PEwnie prÓbowano wgrać XEO a wyszło BTU, czyli Wielka Brytania.

Tak pomieszane CSC z polską kartą SIM zablokowało aktualizacje.

Nie wiem gdzie kupowaleś telefon, ale na bank, to sprowadzany model i nie pochodzi z polskiej dystrybucji.

Ponadto, gdybyś zapoznał się ze strukturą forum, poszukał, poczytał  nie zakładałbyś kolejnego tematu o tym samym. Są już odpowiednie wątki, które wystarczy poczytać  i można się w nich dopisać.

Dlaczego aktualizacja nie jest dostępna dla mojego telefonu?

Teraz trzeba poczekać na reakcję modratorów. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Adev1337
Explorer
Opcje

Szukać rozwiązania szukałem, ale nie znalazłem stąd wiedziałem żeby podać CSC dla ułatwienia sprawy. Kupiłem w sklepie bestcena, a ich telefony pochodzą z europejskiej dystrybucji. Da się coś z tym zrobić czy już pozostanę bez aktualizacji ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adev1337, serwisy niechętnie zmieniają oprogramowanie w modelach S10 ze względu na problemy z brakiem aktualizacji po wykonaniu takiej usługi. Mimo wszystko nie widzę innego wyjścia. Najlepiej gdyby serwis potrafił przywrócić oryginalny wariant czyli TIM. Po takim zabiegu w telefonie powinien być widoczny wariant TIM/TIM,TIM/TIM. Po włożeniu karty z Orange w telefonie będzie widoczny wariant TIM/OPV,TIM/TIM. Jeżeli uda się zmienić wariant na fabryczny to będziesz otrzymywał aktualizacje zgodnie z włoskim harmonogramem udostępniania aktualizacji.

Adev1337
Explorer
Opcje

@nismo lepiej zmienić na TIM niż próbować na XEO?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adev1337, nikomu jeszcze nie udało się zmienić w modelu S10 wariantu na XEO, dlatego też zaproponowałem fabryczny wariant TIM.

Adev1337
Explorer
Opcje

Odnośnie TIM, czy coś mi to zmieni w telefonie poza aktualizacjami i czy jest jakaś szansa, że zmiana taka spowoduje jakiekolwiek  uszkodzenie telefonu w razie niepowodzenia?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adev1337, usługa wykonywana w serwisie jest bezpieczna. Mogą wystąpić drobne różnice w oprogramowaniu jak np. brak funkcji filtra antyspamowego. Niestety nie wiem jake dokładnie "niespodzianki" mogą znajdować się we włoskim oprogramowaniu. Nie podejrzewam jednak żadnych dużych różnic lub braków w oprogramowaniu w porównaniu do wersji XEO. Pamiętaj, że zmiana wariantu wiąże się z usunięciem wszystkich danych użytkownika więc warto przed wizytą w serwisie wykonać kopię zapasową ważnych elementów np. za pomocą komputerowej aplikacji Smart Switch.

Adev1337
Explorer
Opcje

Ok, a gwarancja pewnie przepadnie po wykonaniu tej zmiany?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adev1337  Nie przepada gwarancja. A usługa jest płatna.