Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja do androida 11 telefon z sieci play

(Temat utworzony: 12-12-2020 11:24 PM)
1822 Wyświetlenia
BlueFlower
Navigator
Opcje
Po aktualizacji nie widzi karty sim w slocie sim1. W sim 2 widzi.  Czyszczona pamięć podręczna, ponownie uruchamiany itp. Testowany na kilku kartach sim. 
0 Like
16 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@BlueFlower Próbowałeś zabiegu wipe cache partytion ?
0 Like
Pitersan007
First Poster
Opcje
Przypadkiem telefon nie został objęty blokadą imei ? np przez operatora ? Zazwyczaj opisana przypadłość występuje przy blokadzie, Sim 2 działa gdyż łączy się z siecią 2g która nie jest blokowana. A sam przypadek ze stalo się to po aktualizacji może wynikać faktu np. usunięcia podmianki numeru imei przez nowy soft.
0 Like
BlueFlower
Navigator
Opcje

Tak, nie pomogło.

Nie, ma blokady. Wszystko było ok, a gdy uruchomił się po aktualizacji to brak karty sim.

"podmianka numeru imei" ?

0 Like
Olo8888
Journeyman
Opcje
przywróć ustawienia fabryczne - zazwyczaj to pomaga jak po aktualizacji coś nie dziala tak.jeśli to nie rozwiąże problemu to zapewne wina aktualizacji i trzeba czekać aż wydaja poprawkę..
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pitersan007  Słuszna uwaga 👍

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Pitersan007 sim 2 łączy się z siecią jaką mu ustawisz nawet i 5g. z tego co wiem to imei jest blokowany na wszystkie zakresy 2g, 3g, lte itp.
0 Like
Pitersan007
First Poster
Opcje
A i tu cie zaskoczę wydaje się to logiczne że powinna być zablokowana ale nie wiedząc czemu w zablokowanych telefonach na 2 slocie karty w trybie 2g siec działa :winking-face: w lepszych tel oczywiście można ustawić dowolna w tańszych lub starszych zazwyczaj producent nie daje nam takiej możliwości.
0 Like
Adam1234sz
Journeyman
Opcje
Po aktualizacji s20 do android 11 nie ma opcji esim a na 10 używałem z Orange po resecie itp brak tej funkcji.

Screenshot_20201215-041308_Call settings.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Dziwne z tym e-simem 🤔

e-sim.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like