Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adapter nie działa pomimo wbudowanego DAC

(Temat utworzony: 25-06-2021 04:46 PM)
22785 Wyświetlenia
Greycuk
Student
Opcje

Witam, kupiłem adapter z usb typu C do mini jacka, żeby używać AUXa w samochodzie. Czytając inne posty na forum zwróciłem uwagę na to, żeby kupić adapter z przetwornikiem DAC. Jednak kiedy podpinam kabel, nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

0 Like
88 Odpowiedzi
wirat
Helping Hand
Opcje

Po podłączeniu adaptera do tel jest w ogóle jakaś reakcja np jakieś powiadomienie o USB ?

0 Like
IBanderivets
Journeyman
Opcje
"Podłączone urządzenie nie jest obsługiwane" - cos takie piszę
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj podłączyć ten adapter do jakiegoś innego tel. Podłączałeś do USB tel coś innego niż ładowarka ? np. jakiś pendrive. Działało ? 

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Polecam takie coś Screenshot_20220818-212406_Samsung Internet_5483_1660850671.jpgScreenshot_20220818-212417_Samsung Internet_5484_1660850682.jpg
0 Like
IBanderivets
Journeyman
Opcje
Nic nie działa, podłączył pendrive, ale go nie widzi, i komputer też go nie widzi
0 Like
IBanderivets
Journeyman
Opcje
Żeby lądować i używać słuchawki przez adapter za 110 zł? Nie, dzięki
0 Like
Kefir
Pathfinder
Opcje
Niestety słuchanie muzyki z tym adapterem nie zadziała, ponieważ nie ma modułu DAC
wirat
Helping Hand
Opcje

Przyjmuje, że napisałeś że tel. nie widzi zarówno pendrive'a jak i kompa. Nie wchodzę już w szczegóły jak podłączałeś pendrive'a - przez adapter czy bezpośrednio i jak podłączałeś do kompa (jaki kabel). Zakładając, że połączenia były ok wygląda to na jakiś problem z tel. Może być sprzętowy albo programowy. Jeżeli sprzętowy to można spróbować przeczyścić port USB szczoteczką do zębów a jak nie pomoże to serwis. Jeżeli to problem programowy to wipe cache partition, ustawienia fabryczne (instrukcje są tu na forum) - może pomoże. I sprawdź sobie jeszcze ten adapter na innym tel (jak możesz).

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Mi działało z adapterem za 20 zł. Nie trzeba przepłacać. Testowałem na S21 FE oraz S10. Nie wyświetla się nic w powiadomieniach. Po prostu działa
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Przyjąłem, żę to jest adapter z przetwornikiem DAC. Jeżeli to jest bez DAC to faktycznie nie zadziała, przynajmniej ze słuchawkami.

0 Like