Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepożądane dźwięki po podłączeniu adaptera USB-C -> Jack

(Temat utworzony: 11-11-2021 03:48 PM)
753 Wyświetlenia
Infinito33
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Kupiłem ostatnio oryginalną przejściówkę USB-C -> Jack 3,5mm Samsunga (EE-UC10J) i problem jest następujący. Podłączyłem sobie w ten sposób telefon do głośników komputerowych i gdy leci muzyka ze Spotify to jest w porządku, natomiast gdy tylko włączę pauzę, to po paru sekundach pojawia się dość głośny, ciągły dźwięk, jakby jakieś zakłócenie było. Gdy włączę ponownie muzykę, wszystko gra normalnie. Czy wiadomo, czym to może być spowodowane? Podobna sytuacja dzieje się na moim poprzednim telefonie (Galaxy S9) oraz przy podłączaniu słuchawek zwykłych.

Ponadto wszystkie kable (słuchawkowy, głośnikowy AUX) jakie wsadzam do tej przejściówki latają luźne, muszę ręcznie docisnąć, żeby kable stykały i muzyka grała. Da się coś z tym zrobić czy po prostu ta przejściówka jest beznadziejna?

0 Like
5 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Test na innej przejściówce jedynie
0 Like
Infinito33
Apprentice
Opcje

Jaką przejściówkę w takim razie polecasz tak żeby działała z Galaxy S21? Kupiłem kiedyś taką stosunkowo prostą przejściówkę USB-C -> Jack + USB-C ale telefon nie rozpoznaje urządzenia.

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Spróbuj takie coś posiada wbudowany przetwornik cyfrowo-analogowy DAC

https://nillkin.sklep.pl/product-pol-19756-Adapter-Nillkin-HiFi-Headphone-Amplifier-wzmacniacz-sluch...
0 Like
Infinito33
Apprentice
Opcje
Ok, dziękuję Ci za propozycję. A nie znasz przypadkiem kogoś, kto posiada tą przejściówkę (lub może samemu masz)? Zastanawia mnie kwestia luźnego kabla, żeby to faktycznie stykało bez dociskania i trzymania.
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Ja używam s10 póki co mam normalne wejście na jack poczytaj opinie na necie, jeżeli nie ta to szukaj innej z przetwornikiem DAC