Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adapter nie działa pomimo wbudowanego DAC

(Temat utworzony: 25-06-2021 04:46 PM)
22844 Wyświetlenia
Greycuk
Student
Opcje

Witam, kupiłem adapter z usb typu C do mini jacka, żeby używać AUXa w samochodzie. Czytając inne posty na forum zwróciłem uwagę na to, żeby kupić adapter z przetwornikiem DAC. Jednak kiedy podpinam kabel, nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

0 Like
88 Odpowiedzi
DonKaryna
Pioneer
Opcje
A jaki dokładnie model kupiles? Sam to przerabiałem i po kilkunastu podejścia udalo sie znalesc. Jeden to z firmy gw kuoilem go w mediaexpert i działa. A jeśli chcesz jednak słuchać muzyki i ładować fona to wtedy polecam adapter z baseusa koszt to 40 ziko I wpinasz w auxa jeden koniec A drugi koniec musisz wpiac w normalne usb na przykład ładowarkę samochodowa i fona łączysz po bt I smiga az milo A jakoś dziwieku jest bardzo dobra i zdecydowanie polecam druga opcje
Greycuk
Student
Opcje

Kupiłem Baseus, też z Media expert, ale najwyraźniej inny model. Żałuję bardzo, w grudniu wymieniam auto i już bezproblemowo podłączę się bluetoothem

baseus-adapter-audio-usb-c-mini-jack-3-5mm-catl54-0g,80316289761_7.jpg

0 Like
xmadhavax
Student
Opcje
Podpowiedział byś jaki to konkretnie model tego adapteru
0 Like
xmadhavax
Student
Opcje
U mnie jest taka sytuacja że adapter posiada DAC i gdy podłączyłem go to ze dwa zdarzylo się że zadziałał a następnie nie działa? Adapter jest spoko bo słuchawki działają nawet jak używam zestawu słuchawkowego to mogę rozmawiać, kabel jack-jack też jest spoko bo na starszym samsungu z wejściem na jack aux działa? Kto wie o co może chodzić?
0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Greycuk @xmadhavax Rozwiązanie, które może pomóc, to usunięcie danych USBSettings:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje aplikacje (rozwijamy sortowanie) > zaznaczamy Pokaż aplikacje systemowe - Ok > USBSettings > Domyślna Pamięć > Wyczyść dane i pamięć.

Może też chodzić o kompatybilność, a raczej jej brak. Trzeba mieć to na uwadze, że Samsung nie może zagwarantować kompatybilności z akcesoriami innych firm, producent zaleca korzystanie z adaptera EE-UC10JUWEGWW, można go kupić np. poprzez stronę: https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/type-c-to-35mm-headphone-jack-adapter-ee-uc10juwegww/

IBanderivets
Journeyman
Opcje

Kupiłem do smartfona S21 FE adapter żeby lądować i używać słuchawki. Mam adapter Baseus L60(EOL), i on nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

0 Like
DarioG00x
Explorer
Opcje
Nie wiem jak to rozwiązać ale ja kupiłem Baseus L54 i jest ok. Używam do słuchawek i starych głośników.
IBanderivets
Journeyman
Opcje
A jaki Samsung?
0 Like
DarioG00x
Explorer
Opcje
Ten sam 21 FE
0 Like