Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adapter nie działa pomimo wbudowanego DAC

(Temat utworzony: 26-11-2022 10:07 PM)
1737 Wyświetlenia
Greycuk
Student
Opcje

Witam, kupiłem adapter z usb typu C do mini jacka, żeby używać AUXa w samochodzie. Czytając inne posty na forum zwróciłem uwagę na to, żeby kupić adapter z przetwornikiem DAC. Jednak kiedy podpinam kabel, nie działa. Jak rozwiązać ten problem?

0 Like
88 Odpowiedzi
wirat
Helping Hand
Opcje

S21 nie ma wewnętrznego przetwornika DAC. Dlatego do podłączenia słuchawek musi być użyty adapter z zewnętrznym przetwornikiem DAC. Można takie adaptery kupić też za ok 20 zł 😀

0 Like
Members_orbkW6b
First Poster
Opcje

Mam podobny problem - S 20 FE, adapter baseus L54 (z DAC) i słuchawki działają (muzyka), ale po podłączeniu nie słychać mnie jeśli chcę porozmawiać z kimś przez telefon. Czy to kwestia sprzętu czy ustawień ? Mam słuchawki Brainwavez M1 (bez mikrofonu wbudowanego). Na S10 E działało ale miał Jacka.....

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Members_orbkW6b możesz na start wyczyścić pamięć cache urządzenia:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Oprócz tego możesz wykonać soft reset telefonu, podczas gdy adapter i słuchawki będą do niego podłączone, to czasem pomaga :smiling-face:

botakjest
Pioneer
Opcje
Witam, mam pewien problem ze słuchawkami na Samsungu s20FE. Chodzi o słuchawki przewodowe. Wcześniej przy Xiaomi mi11 lite używałam przejściówki, która była załączona w pudełku i wszystko było w porządku, jednak przy Samsungu ona nie działa. Słuchawki są sprawne, działają przy innych urządzeniach, przejściówka tak samo. Czy może być to wina przejściówki? Powinna być może inna, "specjalna" do tego telefonu? Czy może to ten telefon nie obsługuje w ogóle słuchawek przewodowych? 

W załączniku komunikat, który wyskakuje po podłączeniu słuchawek do telefonu : 

image

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Problemem jest przejściówka. Pracuje w niewłaściwym standardzie dla Samsunga. Telefon oczywiście obsługuje słuchawki przewodowe, natomiast potrzebujesz innej przejściówki 👀 Najlepiej używać dedykowanych od Samsunga.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

botakjest
Pioneer
Opcje
Dziękuję bardzo, co prawda nauczyłam się żyć już bez tych słuchawek, ale sprawa mnie naprawdę zastanawiała. Jeszcze raz dziękuję 💕
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@botakjest  Cześć

Zapoznaj się z tematami podanymi wcześniej przez kolegę @kamil40013 , natomiast ja ze swojej strony polecam taką przejściówkę:

Zrzut ekranu 2022-11-26 223017.png

Czarnybrat
First Poster
Opcje

Witam

podłączę się do tematu. ja kupiłem oryginalny adapter jak na foto i po kilku miesiącach właśnie wczoraj przestał działać. nie działa w S20, sprawdzałem też w S21 i to samo. Natomiast nie jest to wina słuchawek bowiem jak je podłączę bezpośrednio  do jakiegoś urządzenia innego  które ma mini jack 3,5 mm to wszystko działa-leci dźwięk. Wykonałem czyszczenie cache USB i zaktualizowałem systemową apke Samsung USB-C. Niestety to nie pomogło. Oczywiście sam port USB-C w telefonie sprawny tj: ładuje, przesyła dane itp.

Czy taki adapter podlega naprawie bądź wymianie- i czy faktycznie jest na to gwarancje 6 miesięcy?

Zastanawia mnie tylko czemu jak podłączę traktuje  adapter jako urządzenie do ładowania- tak to wygląda na zrzucie ekranu.

Screenshot_20221214_145235_Settings.jpgScreenshot_20221214_145243_Settings.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Greycuk, Adapter powinien podlegać 6 miesięcznej gwarancji.