Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Żółty wyświetlacz w s10

(Temat utworzony: 31-07-2019 03:13 PM)
13366 Wyświetlenia
Monika123
Explorer
Opcje

Po odblokowaniu telefonu telefon ma normalny kolor. Po paru sekundach zmienia się w żółty.  Jak to zmienić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123, sprawdź czy masz włączony filtr światła niebieskiego. Przejdź kolejno do Ustawienia > Wyświetlacz > Filtr światła niebiesk. Daj znać czy to pomogło.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123, sprawdź czy masz włączony filtr światła niebieskiego. Przejdź kolejno do Ustawienia > Wyświetlacz > Filtr światła niebiesk. Daj znać czy to pomogło.

Monika123
Explorer
Opcje

Wyłączylam  pomogło. 

Dziękuję 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Monika123, cała przyjemność po mojej stronie. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community. Znajdziesz tutaj nie tylko pomocne wskazówki, ale również ciekawe informacje ze świata Samsung.

0 Like
Rockyyy
First Poster
Opcje
Witam również mam problem z poświatą żółtego koloru. Wszelkiego rodzaju filtry światła niebieskiego wyłączone, ekran ustawiony na tryb żywy jednak i tak nie jest jak być powinno. Telefon wziąłem na umowę w plusie. Porównując po kilku tygodniach mój model z tym który jest wystawiony w sklepie media Markt mój wyświetlacz wypada słabo. Wpisując komendę *#0*# widać różnicę gołym okiem. Doradzcie dz jest sens oddawać telefon na gwarancję? Czy serwis może sprawę olać. Podkreślę że nie mam żadnego typu odbarwień czy jakichś innych dziwnych plam.
Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rockyyy, jeżeli umowę podpisałeś na odległość i nie minęło jeszcze 14 dni to możesz odstąpić od umowy bez podawania przyczyny. Jeżeli jednak minęło więcej czasu to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym, gdzie telefon zostanie poddany ekspertyzie.

0 Like
Pabelou
Apprentice
Opcje

Mam podobnie ... filtr wylaczony, jednak telefon zmienia kolor ekranu na zolty od 22 do 6 rano ... powylaczalem wszystkie harmonogramy i filtry.. czy jest mozliwosc zeby telefon przejal ustawienia od mojego wczesniejszego fona lg? po przywracaniu ustawien ?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pabelou, upewnij się czy przypadkiem nie jest włączony harmonogram dla filtra światła niebieskiego. W ciągu dnia opcja wygląda na wyłączoną, ale znajduje się przy niej informacja "Od zachodu do wschodu słońca". Jeżeli widzisz taki zapis to wejdź do środka i odznacz opcję "Włączanie według planu".

0 Like
Pabelou
Apprentice
Opcje

Pomoglo przywrocenie do ustawien fabrycznych ... musial przejac ustawienia z lg z kopi zapasowej google

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pabelou, dziękuję za informację zwrotną. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem!

0 Like