Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

peknięty wyświetlacz w s10

(Temat utworzony: 13-01-2022 12:55 PM)
792 Wyświetlenia
teresa-78
Explorer
Opcje

Hej, słuchajcie pech chciał, że wypadł mi telefon z nerki podczas wiązania butów, więc spadł może z wysokości 40cm, w dodatku zsunął się najpierw po plecaku i dopiero na beton. Mam folie ochronna jakaś mega droga za 120 zł. Czyli pech. Widziałam filmy Klawiera jak zrzuca telefony z 4 metrów i nic im nie jest. Nie rozumiem w sumie tego co zaszło, Pękniecie poszło od rogu i akurat przez środek przedniego obiektywu. Jest ot jedyne pękniecie, wszystko działa, ale nie da się używać przedniego obiektywu, jest poważne zaburzenie w obrazie. Co mam teraz zrobić? Telefon mam od miesiąca, kupiłam na refurbed.  Poradźcie co teraz, czuję, że trzeba wymienić cały wyświetlacz. Czy możecie coś polecić, jakąś konkretną miejscówkę. Najlepiej we Wrocławiu, a może gdzieś w Wieluniu, albo pod Wieluniem ktoś mi to dobrze zrobić i w cenie, która mnie nie pozamiata. W załączniku fotki1.jpg2.jpg3.jpg

10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@teresa-78  Cześć

Niestety niefortunny wypadek, akurat w miejscu która jest najsłabsze czyli róg telefonu.

Jeżeli to była folia to za taką cenę można spokojnie kupić dobre szkło ochronne, które będzie dużo lepiej chroniło wyświetlacz oraz warto nosić też etui.

O dokładna cenę wymiany wyświetlacza najlepiej dopytać się w najbliższym autoryzowanym serwisie.

Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Duże koszta 3/4 ceny telefonu niestety 😕 też używam s10 spadł kilkukrotnie ale na szczęście miałem go w etui spigen które amortyzuje upadki i nic się nie stało...20220113_134101.jpg
0 Like
teresa-78
Explorer
Opcje

Mam futerał, na chwile go właśnie zdjęłam, a folie polecono mi w punkcie z telefonami, jako lepszą od szybki, ze względu na załamanie wyświetlacza na brzegach...

0 Like
teresa-78
Explorer
Opcje

masakra ta cena 😞

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@teresa-78  Są również szkła dostosowane do zaokrąglonych wyswietlaczy.

ziemskimichal
Voyager
Opcje
Radzę udać się do jakiegoś serwisu i zapytać czy trzeba w takim przypadku wymienić cały wyświetlacz czy wystarczy wymienić jedynie szybkę. Jeśli matryca nie została uszkodzona, to druga opcja byłaby możliwa, a co najistotniejsze - byłaby pewnie o połowę tańsza.

Poniżej przydatny link:

https://www.samsung.com/pl/support/wymiana-wyswietlacza/

Jeśli chodzi o to czemu się rozbił, to może to być kwestią przypadku, ale mi również rozbił się wyświetlacz S10+, a nie uderzyłem o nic ... Po prostu wyciągnąłem w takim stanie z kieszeni.

Wydaje mi się, że może to być spowodowane "zmęczeniem" materiału. W pewnym momencie, wystarczy już niewielkie uderzenie, a jeśli Pani tel. był "odnawiany", to wyświetlacz niekoniecznie musiał być wymieniany.

Pozdrawiam i polecam jakieś ubezpieczenie, bo takich syt. niestety się nie uniknie.
mZ
teresa-78
Explorer
Opcje

ale pisząc szybka ma Pan na myśli szybkę ochronną? bo telefon jest pokryty folią

0 Like
teresa-78
Explorer
Opcje

no wiedziałam, że są też szybki do tych modeli, tak mi po prostu powiedzieli w punkcie, ze folia będzie lepsza 😞 dzięki za info

ziemskimichal
Voyager
Opcje
Mam na myśli szybę, nie szybkę ochronną ani folię, bo to nie byłby wtedy duży problem ...
A polecam w serwisie zapytać od razu czy wymiana wyświetlacza czy samej szybki ("naprawa"), gdyż podejrzewam, że serwisy preferują raczej kosztowniejsze opcje ...
mZ
0 Like