Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łapanie ostrości w teleobiektywie

(Temat utworzony: 16-10-2020 02:18 PM)
557 Wyświetlenia
campero
Apprentice
Opcje

Witajcie 🙂

Mam pytanie związane z teleobiektywem w moim S10. Zdjęcia robię z samowyzwalaczem ustawionym na 2 sekundy i gdy nacisnę już spust migawki by zrobić fotkę przy użyciu teleobiektywu to aparat na dosłownie moment musi złapać ostrość tak jak jest to pokazane w około 4 sekundzie filmiku który tutaj załączam. Chciałbym zapytać czy to łapanie ostrości przy wykonywaniu fotki w trybie teleobiektywu to normalne zjawisko w Galaxy S10?

Bardzo dziękuję za pomoc.

0 Like
9 Odpowiedzi
Mikiwaw
Pioneer
Opcje
mam S10 i nie mam tego problemu. może wyczyść ustawienia aparatu aby zrestartować je
majkel111
Pioneer
Opcje
ten sam problem w s20 po jednej aktualizacji, naprawią to w przyszłych nie ma się co martwić :winking-face: zwyczajny błąd software'owy.
campero
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź :smiling-face:

Widzę, że załączony filmik nie chce się odtworzyć dlatego zamieszczam link do  pobrania:

https://app.box.com/s/upr5orejixoui8e2a966iod48dwbcgih

Byłbym wdzięczny jeśli moglibyście go obejrzeć.

0 Like
majkel111
Pioneer
Opcje
załączony filmik z tego co wiem musi zostać zatwierdzony dlatego na razie nie jest widoczny :winking-face:
majkel111
Pioneer
Opcje
po obejrzeniu wideo jestem w stanie stwierdzić że jest to normalny, typowy proces zaprojektowany celowo aby przed zrobieniem zdjęcia upewnić się czy będzie na nim ostrość. B)
campero
Apprentice
Opcje

@

dzięki za wyjaśnienie, bałem się, że ostrość w aparacie mojego S10 zaczęła szwankować. 🙂

Przemuś
Pathfinder
Opcje

@campero, sugeruję też sprawdzić w szczegółach zdjęcia jaka jest długość ogniskowej - czy rzeczywiście załączył się obiektyw wąskokątny czy też był to obiektyw standardowy z zoomem cyfrowym. Powinno być 6 mm.

PS: To nagranie wideo wykonałeś przy użyciu funkcji telefonu - "Rejestrator ekranu"?

Dobroci
Przem
campero
Apprentice
Opcje

Tak, nagranie wykonałem wbudowanym rejestratorem ekranu w S10. 🙂

W szczegółach zdjęcia jest Podane: F2,4 i 6,00mm więc z aparatem jest chyba wszystko ok?

0 Like
xkotsyczeq17
Pioneer
Opcje
Mój kolega ma tak samo, błąd systemu, trzeba poczekać na aktualizacje