Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie 25W

(Temat utworzony: 07-10-2021 06:44 PM)
4182 Wyświetlenia
matias933
Pioneer
Opcje
Hej mam pytanko. Jestem szczęśliwym posiadaczem galaxy s20 FE. Dokupiłem te szybszą ładowarkę 25W. I teraz moje pytanie czy jest możliwość ustawienia żeby bateria się szybciej ładowała czy wystarczy ustawić opcje "szybkie ładowanie"? Mam wrażenie że przewidywany czas naładowania jest wyświetlany dla ładowania z mocą 15W. Stąd moje pytanie czy wszystko dobrze włączyłem. Pozdrawiam
20 Odpowiedzi
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Będziesz miał w tej szybszej napis. Inny o szybkim ładowaniu. Porównaj. Coś w stylu super szybkie ładowanie i szybkie ładowanie w tej z pudełka.

To nie skraca, nie wiadomo ile ładowania. Sam używałem jednej szybkiej z qc 4.0 i drugą z pudełka. Podobnie jest.
0 Like
matias933
Pioneer
Opcje
Ale właśnie podłączyłem te teoretycznie 25W i dalej mam tylko napis szybkie ładowanie a nie super szybkie
0 Like
T_Tom
Apprentice
Opcje
W ustawieniach telefonu w baterii zobacz czy masz suwaki które zezwalają na szybkie ładowanie , superszybkie ładowanie
0 Like
matias933
Pioneer
Opcje
No właśnie w ustawieniach jest tylko szybkie ładowanie nie ma opcji super szybkie ładowanie
0 Like
T_Tom
Apprentice
Opcje
Wygląda na to że nie masz superszybkiego ładowania. Zobacz jeszcze w opisach na stronie samsunga czy faktycznie.
0 Like
T_Tom
Apprentice
Opcje
Mam S21 5G LTE i mam superszybkie ładowanie jest spora różnica w ładowaniu. Jednak by mieć szybkie wystarczy 24v ale superszybkie to już tylko 45v mam obie ładowarki i u mnie tak jest , ale w telefonie mam suwak superszybkie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co pamiętam to w modelu Galaxy S20 FE nie jest dostępna w ustawieniach opcja przeznaczona do superszybkiego ładowania. Nie zmienia to jednak faktu, że smartfon obsługuje ładowanie 25W więc ładowarka powinna szybciej naładować telefon. Napisz jeszcze jaki posiadasz model ładowarki: EP-TA300 czy EP-TA800?

matias933
Pioneer
Opcje
Z tego co pamiętam to TA800 ale nie wiem czy to coś zmienia bo nie chce działać. Przynajmniej mnie napisu informującym o szybszym ładowaniu niż szybkie
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@matias933, Czy porównywałeś czasy ładowania pomiędzy ładowarką 25W, a 15W ?