Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka a utrata dotyku

(Temat utworzony: 06-06-2022 06:29 PM)
3565 Wyświetlenia
tomjar76
Apprentice
Opcje
Witam. Kupiłem oryginalną ładowarkę 25W do S20 FE 5G. Ładuje wyraźnie szybciej niż ta z zestawu. Ale... Podczas ładowania są problemy z użytkowaniem. Dotyk działa jak chce. Czasami trzeba kilkanaście razy tapnąć w klawisz żeby zadziałał. Po odpięciu od ładowarki wszystko wraca do normy. O co chodzi? Czy były już takie problemy?
0 Like
28 Odpowiedzi
Woi
Pioneer
Opcje
Witam Sprawdź czy problem występuje na innej ładowarce.
0 Like
tomjar76
Apprentice
Opcje
Sprawdziłem. Ta z zestawu działa normalnie. Problem dotyczy tej od szybkiego ładowania.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tomjar76  Witam

Możliwe, że ładowarka działa wadliwie i po podłączeniu wpływa negatywnie na działanie ekranu dotykowego

MJ-Mario
Explorer
Opcje
Odnotowalem ten sam problem który opisałeś, tylko na telefonie Samsung S22.

1. Ładowarka 25W (oryginał):
a. Zmiana trybu ładowania na superszybki - nic nie zmienia dotyk i responsywnosc nadal laguje
b. przetestowałem wszystkie możliwe ustawienia ładowania - bez wpływu, nadal dotyk i responsywnosc laguje

2. Ładowarka 10/15W (oryginał) - uwaga ważna zmiana:
a. Wszystko działa prawidłowo, tak jak powinno
b. testowałem na wszystkich możliwych ustawieniach trybu ładowania

3. Podłączenie nieoryginalnej ładowarki - wszystko działa prawidłowo

Czyżby był to kolejny problem wynikajacy z błędów oprogramowania Samsunga...

Pozdrawiam,
Mariusz
0 Like
tomjar76
Apprentice
Opcje
Podłączyłem też A52 5G i ten sam problem. Nie mam pojęcia o co chodzi. W końcu to oryginalna ładowarka, a nie zamiennik...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MJ-Mario@tomjar76, spróbujcie zgłosić błąd do Samsunga w ten sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

gibbeer
Explorer
Opcje
Nic niepokojącego. To się zdarza w urządzeniach z pojemnościowym wykrywaniem dotyku.

Wpisz w google "Touch issues while charging". Chodzi o brak poprawnej filtracji zakłóceń w sieci AC przez komponenty ładowarki. Spróbuj, czy ta ładowarka ma ten sam problem w innej lokalizacji, tj. u rodziny lub w pracy/szkole.
0 Like
KONY1q1
Student
Opcje

Witam mam ten sam problem z Ori ładowarką 25W EP-TA 800.
Zauważyłem że podłączając telefon w etui (Spigen)odrazu brak reakcji na dotyk.Totalna niezdolność do użytkowania telefonu podczas ładowania.Delikatne dociskanie ruszanie złącza usb c brak poprawy.
A teraz magia sciągm etui podlączam ładowarke i telefon można użytkować owszem pojawi sie raz na jakis czas problem z dotykiem ale
poruszanie lub dociśniecie wtyku usb c i znów dotyk działa . U innych
Czas na superszybkim ładowaniu wynosi również ponad 1h? Wcześniej było 40minut?

0 Like
tomjar76
Apprentice
Opcje
I żeby było śmiesznie to po podpięciu Huawei nova wszystko działa normalnie. Oczywiście to samo gniazdko i ładowarka.
0 Like