Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łączenie smartfona z urządzeniami BT kolejność S20FE

(Temat utworzony: 21-09-2022 01:01 PM)
533 Wyświetlenia
Mateo86
Apprentice
Opcje
Witam,
Urzywam w samochodzie fabrycznego zestawu głośnomówiącego, telefona mam z nim połączony za pomocą BT, jednak gdy tylko uruchomie w telefonie BT, ten automatycznie łączy się z moim smartwatchem. Gdy ktoś dzwoni to telefon zamiast puszczać rozmowę na samochód to w pierwszej kolejności rozmowę chce kierować na smartwatch. Czy można jakoś ustawić by pierwszenstwo miał samochód? Ewentualnie by telefon nie łączył się od razu automatycznie z zegarkiem po uruchomieniu bt? (Honor watch magic 2)
0 Like
7 Odpowiedzi
DeutscheZwiebel
Explorer
Opcje
W ustawieniach bluetooth powinieneś mieć opcje wyboru do czego dane urządzenie posiada uprawnienia, tak mam w swoim samsungu, odbierz uprawnienia do rozmów dla zegarka i nadaj je dla radia w aucie. Screenshot_20220921-181044_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mateo86 To co podał DeutscheZwiebel znajdziesz na telefonach Samsung tutaj:

Ustawienia > Połaczenia > Bluetooth > (trybik obok nazwy zegarka) > Wyłączyć niepotrzebne opcje

Sprawdź też w swoim samochodzie, czy nie będziesz miał możliwości zablokowania łaczenia się z zegarkiem poprzez BT.

Mateo86
Apprentice
Opcje
Mam w zegarku wyłączoną opcje połączenia mimo to wubiera go jako 1 opcje.
Raczej w ustawieniach samochodu nie ma co szukać gdyż problem tkwi na linii telefon - zegarek Screenshot_20220922-125948_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mateo86 Hej! Nie będę w stanie zweryfikować działania tego zegarka. Mogę jednak polecić włączenie rutyny poprzez aplikację Bixby Routines, która rozłączałaby zegarek po wejściu do samochodu i łączyła znów, po wyjściu z niego:

Bixby Routines > Dodaj procedurę:
Jeśli > Urządzenie Blotooth > Połączono > Urządzenie > Wybierz samochód
Wtedy > Połączenia > Odłączenie od urządzenia Bluetooth > Zegarek

A następnie dodaj procedurę odwrotną:
Jeśli > Urządzenie Blotooth > Rozłączono > Urządzenie > Wybierz samochód
Wtedy > Połączenia > Połączenie urządzenia Bluetooth > Zegarek

Jeśli takie rozwiązanie Ci nie odpowiada, prześlij raport o błędach.  Należy przejść do aplikacji Samsung Members, wybrać ikonę "POMOC"na dolnej części ekranu. Następnie wybierz opcję „raport o błędach". Po zebraniu danych przez telefon proszę wybrać kategorię problemu i go opisać.

Mateo86
Apprentice
Opcje
Brzmi nieźle z ta procedurą. Jutro to sprawdzę. Dziękuję
0 Like
Mateo86
Apprentice
Opcje
Nie wiem czy coś nie tak zrobiłem, ale mimo że niby procedura działa to przy wykręcaniu numeru w telefonie będąc w samochodzie puszcza rozmowę w pierwszej kolejności na zegarek Screenshot_20220924-111846_Bixby Routines.jpgScreenshot_20220924-111854_Bixby Routines.jpg
0 Like
MichałJ
Expert
Opcje

@Mateo86 Hej, zanim wyślesz raport o błędach, spróbuj jeszcze wyczyścić dane BT:

Ustawienia -> Aplikacje -> nad listą aplikacji będzie napis "Twoje aplikacje ....." oraz ikona pół strzałki w dół skierowanej, którą tapnij -> Pokaż aplikacje systemowe -> Ok -> Bluetooth -> Domyślna pamięć-> Wyczyść dane