Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE - problem z hasłem po aktualizacji

(Temat utworzony: 25-03-2025 01:31 PM)
141 Wyświetlenia
Members_fPBvt6t
First Poster
Opcje

pomocy,

w sobotę  po ponownym włączeniu telefonu wgrała się jaka aktualizacja - UI czy coś takiego, po ponownym uruchomieniu tel nie przyjmuje hasła twierdząc, że jest błędne. Próbowałem wiele razy aż zablokowało tel (obecnie na 24 h do ponownej próby). Ten wipe cache nie pomogło. Niestety hard reset nie wchodzi w grę ze względu na zawartość telefonu. Co się stało z tym hasłem? samo się zmieniło na losowe czy to błąd tego upgrade że system nie rozpozna jakiegokolwiek hasła? czy można liczyć, że wyjdzie jakaś łatka która zlikwiduje ten problem? czy firmy odzyskujące dane będą w stanie przełamać to hasło - pierwotne miało 15 znaków (cyfry, mała i duża litera i znak specjalny)

HELP

0 Like
10 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Aktualizacje (przynajmniej legalne) nie mogą zmieniać hasła Użytkownika. Chyba że jakieś oprogramowanie wymuszające okup... Ale tu byś miał jakiś komunikat z takim żądaniem. Nie sądzę też, żeby jakas firma odzyskująca dane podjęła się łamania hasła. Właściciel powinien je znać. BTW.: 15 znaków? Podziwiam... Podejrzewam błąd przy wpisywaniu. Pytanie czy "źle pamiętasz", czy klawiatura (z powodu ustawień) wprowadza "zle" znaki. Czy masz podgląd rzeczywiście wpisywanych znaków po wpisaniu?
Możesz spróbować zdalneo odblokowania przez stronę Find My Mobile. Opcja "odblokuj urządzenie" i potwierdzenie danych konta Samsung. Jeśli nie masz aktywnej funkcji "znajdź mój telefon" - kontaktuj się ze wsparciem Samsunga.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co wiem to już nie ma opcji zdalnego odblokowania w Find.
Members_fPBvt6t
First Poster
Opcje

witam, hasło wpisywałem setki razy i było wpisywane poprawnie, tak mam podgląd na to co wpisuję i widzę że jest wpisywane, problem jest na 100%po instalacji nakładki bo przed samą instalacją dosłownie 10min wcześniej wpisałem hasło i było ok, potem po ponownym  uruchomieniu zainstalowała się nakładka i po restarcie już nie dało się wpisać hasła więc cały proces trwał może z 20min od poprawnego wpisania hasła i odblokowania tel do jego zablokowania

0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Chyba nie do końca wiemy, co ci się zainstalowało, ale znając ostatnie problemy z niektórymi aktualizacjami Samsunga wydaje się, że tylko ich pomoc techniczna może ewentualnie to rozwiązać...
0 Like
Members_fPBvt6t
First Poster
Opcje

witam,

po ilu błędnych próbach wpisania kodu pin do telefonu (tego wymaganego po włączeniu telefonu) telefon CAŁKOWICIE się zablokuje. Obecnie jestem na etapie że błędne wpisanie kodu zablokowało go na 24 godz. Jaki czas będzie następny i po ilu jeszcze próbach tel. się zablokuje?

Gdy się zablokuje to hard reset jeszcze zadziała (to ostateczność ze względu na zawartość telefonu)

0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam,
Pamiętaj że pierwszy pin to pin do karty sim (o ile masz) a drugi do telefonu. Chyba tak jak wcześniej czas będzie się wydłużał. Gdybym miał obstawiać 36h, lub całkowicie się zablokuje.

Pozdrawiam.😊
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Zrób zdjęcie tego pinu co masz wpisać.
0 Like
Members_fPBvt6t
First Poster
Opcje

chodzi mi o PIN do telefonu a nie karty SIM, teraz mam blokadę na 24 godziny (okazało się że najnowsza aktualizacja spowodowała że system nie rozpoznaje tego co się wpisuje jako hasło) serwis spróbuje jeszcze raz wgrać aktualny soft licząc, że nie usunie to danych a odświeży oprogramowanie przez co ten błąd zniknie, niestety nie zatrzymuje to licznika więc gdybym się pomylił przy wpisywaniu hasła lub jednak to nie pomogło to musimy czekać kwartał na kolejną aktualizację zabezpieczeń. Pytanie czy po tej próbie tel się nie zablokuje

Zakłada, że support Samsunga ma rozpiskę czasów o ile się zwiększają i do jakich po kolejnych błędnych wpisaniach kodu?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Telefon będzie wydłużał czas odblokowania, ale się nie zablokuje. Dodam że mieliśmy klienta który na ponowne wpisanie kodu potrzebował już tydzień.
0 Like