Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Samsung Wireless Charger Duo Pad a GWA2 - problém při nabíjení

(Téma vytvořeno: 01-02-2021 05:51 PM)
1214 Zobrazení
mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Zdravím, 

dostal jsem jako dar nabíječku wirelless charger duo pad (https://www.samsung.com/us/mobile/mobile-accessories/phones/wireless-charger-duo-pad-black-ep-p5200t...)

Mobil nabíjí perfektně, a to jak levá tak pravá strana. Problémy nastaly cca po dvou týdnech s hodinkami, neboť je není schopna dobít do 100 %. Cca při 95-96 % hodinky nahlásí odpojení a nabíječka začne blikat červeně (dle manuálu jde o obecnou chybu nabíjení). Sundání a znovu přiložení nepomůže, restart nabíječky ani hodinek nepomůže. Nabíječka ani hodinky nejsou přehřáté. Přiložím-li mobil, bez potíží nabíjí. Přiložím li hodinky na magnetickou nabíjecí podložku nebo na samsung powerbanku s bezdrátovým nabíjením, normálně se dobijou do 100 %. 

Nemáte někdo zkušenosti konkrétně s touto kombinací? Kde může být problém, když mobil to utáhne rychlým nabíjením do 100 %, ale hodiny se takhle zaseknou zpravidla na hranici 95 % (jednou myslím i na necelých 90 %). 

Mám k tomu i video, kde je vidět, jak se chová nabíječka, jak se chovají hodinky a že jinak se nabíjí bez problému, takže chyba nebude v hodinkách:

https://youtu.be/Gn4NS9z2gno

Díky

11 Odpovědi
mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Takže reklamace proběhla tak, že neproběhla ve lhůtě 30 dní, tudíž jsem měl nárok na vrácení peněz. Resp. prodejce přímo po uplynutí 30 dní napsal, že mi vrátí peníze, protože Charger Duo Pad již nemají skladem.

Rovnou jsem si u něj objednal a vyzvednul Wireless Charger Trio. Nakonec jsem tak zvolil z důvodu, že rozdíl mezi Duo a Trio je jen 2 stovky, ale Trio má větší plochu (dokonce 6 cívek oproti 1), silnější adaptér a ne zas o tolik větší rozměry. Podotýkám, že Duo pad uměl nabíjet na obou plochách mobil, na pravé navíc hodinky. Nové nabíječky Duo/Trio na ploše hodinek nabíjí jen hodinky, ale zase mají v této plošce hodinek magnet. Dost silný na to, aby hodinky držely na svém místě.

První dojmy po rozbalení jsou takové, že podložka je vcelku těžká, ale aspoň drží na stole jako těžítko. Nemám ji na nošení, to si radši vezmu power banku. Zpracování je na 1, ale co mě trochu zklamalo, že povrch je obvyčejný plast. Pokud na nabíječku dám mobil bez pouzdra, dost klouže. Duo Pad měla prémiovější povrch, matný pogumovaný. Na druhou stranu chytal otisky a mastnotu, tenhle nikoliv, lze ho snadno otřít/omýt. Kabel USB-C je klasický jen 1 m dlouhý.

Na co jsem byl zvědavý, je reálná rychlost nabíjení. Duo Pad byl při využití fast charge 2.0 super rychlý. Sice mu běžel ventilátor, který Trio/Duo nemá, ale i při nabíjení plným výkonem se nezahřála podložka ani telefon. Na Trio jsem nyní položil Note 10 s 43 % a ukazuje dobu do úplného dobití 1:20. Proti tomu pomalá 5 W bezdrátová nabíječka (alza power) ukazuje 1:43. Je to tedy o trošku rychlejší, ale na Duo Pad to nemá. Ten by to zvládl určitě pod 1 hodinu.

Pro mě není rychlost nabití zásadní, budu dobíjet v kanceláři na stole přes den, ale rozdíl mezi 9 a 12 W je znát. Trio je naprosto potiché, nevydává ani žádné bzučení, jak se někdy stává u bezdrátových nabíječek. Kdo chce superrychlé bezdrátové nabíjení, musí se porozhlédnout po stojánkové nabíječce s 20 W, ale za cenu toho, že si nedobije hodinky.

mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Tak s odstupem několika dní jen dodávám, že Wireless Trio nabíjí hodinky GWA2 bez sebemenšího zádrhelu. Ten magnet a prohlubeň výborně aretuje hodinky do správné pozice a nabíjení je rychlé (výrobce uvádí 3,5w). 

Pozitivní u plochy pro telefon je, že díky 6 cívkám skutečně nabíjí kdekoliv. Nemusíte nijak hledat správnou pozici. Nevýhoda je, že se telefon zahřívá a poté o to víc klesá rychlost nabíjení (při dosažení cca 40 stupňů na baterce). Typicky se mi to stává, když telefonuji přes bt sluchátko a telefon je na nabíječce, to se zahřívá dost a nabíjení se takřka zastaví.

0 Like