Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Po posledním update přestala fungovat bluetooth klávesnice

(Téma vytvořeno: 14-09-2018 08:11 AM)
1236 Zobrazení
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Po posledním update na S5 mini (SM-G800F) přestala fungovat externí bluetooth klávesnice.

Lze ji spárovat, po připojení se jeví normálně, ale stisky kláves se nepřenášejí, do žádné aplikace.

Na jiném počítači klávesnice funguje.

Máte nějaký návrh co s tím?

Díky.

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Pomohl návrat k předchozí verzi firmware.

Poslední verze firmware GALAXY S5 mini SM-G800F pro O2 Czech Republic z 2.9.2018 je chybná (PDA G800FXXU1CRG3, CSC G800FO2C1CRG3).

Verze předchozí je OK : (PDA G800FXXU1CQA1 and CSC G800FO2C1CQA1. The operating system of this firmware is Android 6.0.1 , with build date Wed, 04 Jan 2017 03:06:55 +0000. Security patch date is 2017-01-01, with changelist 10294723.).

Zobrazit řešení v původním příspěvku

7 Odpovědi
Řešení
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Pomohl návrat k předchozí verzi firmware.

Poslední verze firmware GALAXY S5 mini SM-G800F pro O2 Czech Republic z 2.9.2018 je chybná (PDA G800FXXU1CRG3, CSC G800FO2C1CRG3).

Verze předchozí je OK : (PDA G800FXXU1CQA1 and CSC G800FO2C1CQA1. The operating system of this firmware is Android 6.0.1 , with build date Wed, 04 Jan 2017 03:06:55 +0000. Security patch date is 2017-01-01, with changelist 10294723.).

nediskutuj
Navigator
Možnosti

A jak jsi prosímtě udělal downgrade? Máš root?

0 Like
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Stáhl jsem firmware z sammobile.com (zip) a potom ještě Odin 3.13 (taky zip)

Potom jsem obojí rozbalil a v Odinu jsem načetl tlačítkem CSC rozbalený firmware (XXX.tar.md5),  vypnul mobil, zapnul v Download modu (Hlasitost dolů + Home + Tlačítko zapnutí), připojil přes kabel a dal Start.

Bez problémů a po asi 20 minutách nějakého čekání to bylo. A bez ztráty dat, aplikací apod.

Mám zato, že firmware je originání a roota nepotřebuješ. Dělal jsem to dvakrát po sobě, abych si ověřil, že chyba je v nové verzi firmware.

nediskutuj
Navigator
Možnosti

Díky. Každopádně přes Odin při nahrání firmware se automaticky dělá továrko a reset celého telefonu, takže to s těmi aplikacemi a ztrátou dat je nesmyslné. Dělal jsem to víc než 1000x a takhle to funguje prostě.

0 Like
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Jak o myslíš "nesmyslné"?  Nepoznal jsem, že by něco chybělo. Je to podobné jako když se dělal poslední update firmware. OS je pořád stejný - 6.0.1, mám zato, že CSC dělá něco co nepotřebuje plný reset. Mám tam plno aplikací, už pár let ho mám. A nevidím rozdíl, až na to, že se mi teď vnucuje nějaká aplikace na zamčenou obrazovku, to jsem asi dříve měl vypnuté nebo tam ani nebyla (Tapito).

0 Like
nediskutuj
Navigator
Možnosti

No zřejmě si musel mít štěstí na nějakou zvláštní verzi firmware. Jelikož 99 procent z nich ti nedovolí odškrnout, že nechceš vymazat data. Už jenom proto, že pak to hází nesmyslně errory a všehno blbne a kvůli zakládaní x milion topiců kvůli tomu po internetu na všechn forech to tam zakázali už před x lety. Pokud ti vše funguje, tak jsi prakticky vyhrál sportku, protože to není jenom tak, kor při downgradu, který bývá nejhorší. Snad se nic neobjeví :smiling-face: 

0 Like
LiborStefek
Apprentice
Možnosti

Nemyslím, že jde o štěstí. Ono to odpovídá i trochu tomu co je v postupu (viz podtržená část):

• Download Odin v3.13.1
  • Extract the firmware file you just downloaded. You should get 5 files:

AP (System &Recovery)

BL (Bootloader)

CP (Modem / Radio)

CSC_*** (Country / Region / Operator)

HOME_CSC_*** (Country / Region / Operator)

• Add each file to it's respective field in Odin v3.13.1. Use CSC_*** if you want to do a clean flash or HOME_CSC_*** if you want to keep your apps and data.