Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Vykřičník u WiFi

(Téma vytvořeno: 17-08-2021 01:05 AM)
2687 Zobrazení
superkutil
Journeyman
Možnosti
V poslední době se mi stává, že se u Wifi objeví vykricnik. Mobil se připojí k Wifi routeru, ale nedostane se na internet. Přitom router je k internetu připojený. Jiný Samsung A41 ale přes stejný router k internetu připojený je. Samsung zřejmě kvůli tomu vytvořil volbu, že v případě problémů s Wifi se mobil připojí na mobilní data. Po case to zacalo fungovat. Jenže přišla aktualizace androidu a zase to zlobí.
0 Like
9 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer @superkutil 

Od jakéhoko poskytovatele máte prosím internet? Mám doma UPC(Vodafone) a mám starší modem a občas stejný problém.  Osobně bych zkusil změnit kanál či standart WiFi 

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti
Nedělá to, když používáte Bluetooth? Někdy se ruší bluetooth a Wi-Fi. Může pomoct změnit frekvenci z 2.4 na 5GHz, případně kanál. Může jít i o rušení od sousedů.
Zkuste tuto aplikaci na oskenování, jaká je kvalita Wi-Fi a které kanály nejsou rušené: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vrem.wifianalyzer

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

superkutil
Journeyman
Možnosti
Mám UPC, modem od UPC v Bridge a za ním můj router TP-LINK Archer-C1200. V tomto zapojení to fungovalo tak 6-8 let bez jedineho výpadku. Někdy v červnu 2021 UPC měnilo nastavení sítě a od té doby to zacalo hodně zlobit. Skoro každý den jsem to reklamoval a něco s tím udělali a přestalo to zlobit. Ale včera a dnes to zase začalo zlobit. Zkusím vypnout BT.
0 Like
superkutil
Journeyman
Možnosti
Nepomůže nic jiného než restart routeru. Je to nějaký problém DNS, ale dřív to nebylo. Je to problém poslední doby. Změna z 2.4 na 5GHz nepomůže. Jeden Samsung funguje a druhý na stejném routeru nefunguje. Mobil není na internetu, ale Wifi funguje, přes aplikaci se dostanu přes Wifi na nastavení routeru, případně reset. To oznámená, že rušení to není! Je to problém někde v síti. Podle mne se něco stane v síti providera a router po restartu načte nové údaje a chvilku to zase funguje. Do té doby, než dojde ke změně.
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @superkutil,

to co popisujete se mi také v poslední době několikrát stalo. Doma mám 2 wifi routery a vše běželo celou dobu bez problémů ale poslední cca půl rok na 1 wifi mi to také začalo zlobit. Problém byl u nastavení sítě a v DNS. Můj poskytovatel internetu změnil nastavení a najednou se mi tam prý začalo "tlouct" DNS nastavení. Když jsem to resetoval, tak to vždy chvíli šlo. Zavolal jsem mu, ať se na to přijede podívat a celé mi to přenastavil a teď to již zase funguje. V telefonu problém nebyl.

Pěkný den. 

0 Like
superkutil
Journeyman
Možnosti
Je zajímavý, že jeden Samsung S7 takto zlobí, ale druhý Samsung A41 ne. Přitom jsou oba připojeni na stejný router, přes stejnou Wifi.
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Mě to na notebooku také fungovalo, ale na Foldu ne...

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@superkutil je to tak jak říkáte, jeden Samsung OK (S10+) a druhý obcas vykřičník (S21 Ultra). Jak píšete, že to bylo po nějaké aktualizaci, tak součástí FW je i nastavení radia a to může být krapet jiné, a už si to s routerem nerozumí....

fajnsnek2
0 Like
superkutil
Journeyman
Možnosti
Ono to tak den funguje, ale druhy den už ne a musí se restartovat router. Restart mobilu nepomůže. Takže podle mě je to problém providera UPC, ale ten tvrdí, že nic neměnil.
0 Like