Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S21 FE 5G - ipv6

(Téma vytvořeno: 12-07-2022 09:59 AM)
548 Zobrazení
vecino
Explorer
Možnosti

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ipv6? Mě na S21 FE funguje, ale registruju dva problémy. Mám v domácí síti i jiné android telefony (např. Pixel 6 / OnePlus 9) a tam se to neděje - nebude to domácím routerem.

1) S21 FE dostane na wlan interface ipv6 adresu z mého prefixu. Ipv6 funguje jak má - test https://test-ipv6.cz/  projde 10/10. Problém nastane po x hodinách, kdy je telefon patrně v hlubokým spánku, tak ztratí z wlan interface ipv6 adresu a tím logicky ipv6 přestane fungovat a jede se jen po ipv4. Stačí vyp / zap wifi a vše je zase oukej než se problém opakuje po dalším deep sleepu.

2) S21 FE odmítá přijmout z routeru rdnss (recursive dns server), který oznamuje můj router v rámci router advertisement / ICMPv6. Takže telefon používá pouze dns z ipv4. Opět testováno na Pixel 6 a OnePlus 9, kde rdnss obdrží bez problémů. Koukal jsem i na routeru přes tcpdump a všechny potřebné data pakety přenášejí.

Myslím si, že je to chyba fw / implementace ipv6 protokolu. Máte někdo stejné zkušenosti? Chápu, že většině uživatelů to bude u... teda bude jim to jedno, protože net přece funguje, tak co řešit. 😀

Pokud tady neuspěju, tak jak Samsungu nejlépe nareportovat tento bug včetně logů? Ale ideálně, aby se to dostalo co nejblíže k vývojářům fw. Nechtěl bych ztrácet čas s dopisováním si s nějakým "supportem" někde v Indii, kde se mě budou ptát jestli už jsem zkoušel restartovat tel. a podobné super rady. 🙂

Díky a respekt jestli někdo dočetl až sem. 😂

0 Like
13 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Provedu :smiling-face:

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

vecino
Explorer
Možnosti

Mohl bych požádat o založení / oživení nějakého ticketu ohledně tohoto problému, který se vrátil společně s Android 13?  @Libb 

Díky 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Poslal jsem to dál, víc neumím udělat 😞

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

vecino
Explorer
Možnosti
Děkuji
0 Like