o 12-07-2022 09:59 AM
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ipv6? Mě na S21 FE funguje, ale registruju dva problémy. Mám v domácí síti i jiné android telefony (např. Pixel 6 / OnePlus 9) a tam se to neděje - nebude to domácím routerem.
1) S21 FE dostane na wlan interface ipv6 adresu z mého prefixu. Ipv6 funguje jak má - test https://test-ipv6.cz/ projde 10/10. Problém nastane po x hodinách, kdy je telefon patrně v hlubokým spánku, tak ztratí z wlan interface ipv6 adresu a tím logicky ipv6 přestane fungovat a jede se jen po ipv4. Stačí vyp / zap wifi a vše je zase oukej než se problém opakuje po dalším deep sleepu.
2) S21 FE odmítá přijmout z routeru rdnss (recursive dns server), který oznamuje můj router v rámci router advertisement / ICMPv6. Takže telefon používá pouze dns z ipv4. Opět testováno na Pixel 6 a OnePlus 9, kde rdnss obdrží bez problémů. Koukal jsem i na routeru přes tcpdump a všechny potřebné data pakety přenášejí.
Myslím si, že je to chyba fw / implementace ipv6 protokolu. Máte někdo stejné zkušenosti? Chápu, že většině uživatelů to bude u... teda bude jim to jedno, protože net přece funguje, tak co řešit. 😀
Pokud tady neuspěju, tak jak Samsungu nejlépe nareportovat tento bug včetně logů? Ale ideálně, aby se to dostalo co nejblíže k vývojářům fw. Nechtěl bych ztrácet čas s dopisováním si s nějakým "supportem" někde v Indii, kde se mě budou ptát jestli už jsem zkoušel restartovat tel. a podobné super rady. 🙂
Díky a respekt jestli někdo dočetl až sem. 😂
o 24-08-2022 08:36 PM
Provedu
18-12-2022 07:17 PM - upraveno 20-12-2022 09:30 PM
Mohl bych požádat o založení / oživení nějakého ticketu ohledně tohoto problému, který se vrátil společně s Android 13? @Libb
Díky
o 21-12-2022 01:03 AM
Poslal jsem to dál, víc neumím udělat 😞
o 21-12-2022 09:16 AM