Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S10+ Wifi

(Téma vytvořeno: 28-08-2019 10:37 PM)
2363 Zobrazení
tomassvk
First Poster
Možnosti

Dobrý den. mam samsung galaxy s10+  a vsimol som si ze pripojenie na WIFI siet je velmi slabe.  na starom 15rocnom mobile hocikde chytam wifi ako nič skoro plne palicky a na tisic eurovom mobile nedokazem z chodby chytit wifi. alebo zo zahrady na starom LG chytim wifi ale na tomto nedokazem.  neviete scim to je? velmi to je slabe

0 Like
12 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Zdravím Vás. Je to bohužel známý problém modelu S10, kdy oproti starším modelům došlo ke zhoršení příjmu signálu WiFi a mobilních sítí. Vliv může mít nastavení modemu a routeru, kdy někdy může pomoci změna kanálu WiFi, případně pokud to Váš router podporuje tak aktivovat provoz na 2.4 i 5 GHz. K mírnému zlepšení došlo i aktualizací SW telefonu na nejaktuálnější verzi.

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

Jsou tu víceméně tři možnosti. Jednu naznačil @fajnSnek : zkusit nastavení kanálů apod.

Druhá je, že prostě máte špatný telefon. Stane se. Zkuste wifi jiným telefonem, jaký bude signál. Neřešte počet čáreček, zkuste změřit reálnou rychlost, ping. Je možné, že starý telefon jen jinak signál ukazuje. Nebo také možná ten starý je mimořádně dobrý. Tohle to ale asi nebude, protože píšete, že se nechytnete vůbec, že?

Třetí co mě napadá (a na to bych sázel) je ochrana před zářením. Dříve se to tak neřešilo a důležitější byl příjem signálu, dnes se to víc řeší, a proto telefon nepálí tak silně.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

tomassvk
First Poster
Možnosti

ANo viacery mi uz hovorili ze modely galaxy S  aj starsie modely ze to mali tento problem ze wifina je slaba. ale preboha tu rozpravame o 1000eurovom mobile . a spolocnost ako SAMSUNG to nedokaze napravit? nechapem.     no a tie kanaly ja by som to aj spravil ale tu ide oto ze ani cuzdie wifi nechytim ani mi nevypise ze su v dosahu. cize ten kanal tam neviem nastavit 😞 

0 Like
tomassvk
First Poster
Možnosti
Skusil som teraz stiahnut zvlast jednu aplikaciu wifi connection a zatial to vidim tak ze viac wifi sieti vie ta aplikacia zachytit ako ked zapnem na mobile WIFI zaujimave. musim to vyskusat. a neviete ci note modely toto tiez robia? note10+ napr. alebo starsie
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@pRo_lama  jak hodnotíš kvalitu signálu WiFi u Note 10+ ? 

fajnsnek2
pRo_lama
Voyager
Možnosti

Rád by som fundovane odpovedal, ale WiFi používam raz za mesiac. Idem non-stop mobilné data aj keď som v pokrytí WiFi. Ale tento víkend to môžem na chvíľku otestovať, lebo budem v zahraničí.

Ladys8431
First Poster
Možnosti
Ahoj fajnSnek (od Ladys bývalý moderátor na samsung fóru). Je to na prd i u NOTE 10+. Velmi málo citlivý wifi adaptér až o 15dB (32x) méně citlivý než levný čínský mobil za nějakých 4000Kč. Porovnání bylo provedeno na stejné appce WIFI Analyzér ve stejné poloze i místě obou telefonů. To už je skoro závada, to jsem od Samsungu fakt nečekal, že zmrvějí takovou důležitou věc jako je připojení na wifi. Buď je mizerný wifi adapter, nebo špatně konstrukčně umístěné antény. Pokud by šla dotáhnout citlivost nějak softwarově, tak bych si docela oddychl. Skoro mám chuť telefon vrátit, dneska mi přišel, tak jsem ho testoval.
0 Like
Ladys8431
First Poster
Možnosti
Ono ani LTE nestojí za moc. Při slabých signálech je o 6dB signál slabší než na levném čínském telefonu. Tedy Note 10+ potřebuje 2x vyšší napětí na anténě, aby byla stejná kvalita příjmu jako u toho starého číňana. U středně silných signálů je ten rozdíl už jen asi 3dB. Měřeno v aplikaci Network Cell Info Pro.
Shrnuto podrženo, komunikační možnosti v místech slabého, ať už Wifi, nebo LTE signálu jsou u Note10+ poněkud (přál bych napsat zatím) omezeny.
Měl by s tím Samsung něco udělat (pokud to ovšem vůbec půjde).
Také jsem si prohlížel, zda-li má Note 10+ přerušené na několika místech kovový rámeček, protože ten v případě, že tomu tak není dovede "odsát" značné množství (energie) signálu, který by jinak zachytily antény. Obyčejně jsou na mobilech 4 přerušení 2 nahoře a 2 dole. U Note10+ jedno přerušení nahoře vpravo chybí. Ale samozřejmě to nemusí mít na oslabení signálu žádný vliv.
0 Like
pRo_lama
Voyager
Možnosti

Robiť záver na základej bezvýznamnej app a bez toho, aby si mal mobil pripojený na analyzátor, je trochu odveci.

Ak by bol rozdiel v citlivosti 15dB ako píšeš, tak taký WiFi/BT modul by do mobilu nedal nikto. V S10 je použitý Samsung 2244C2 WiFi/BT modul. Čo sa nachádza v klasickej Note 10+ som zatiaľ nenašiel, ale v 5G verzií je Murata 1RH KM9515099.

Predpokladám, že tam budú možno rovnaké moduly.

0 Like