19-11-2020 11:47 AM - upraveno 20-11-2020 11:55 AM
Zdravím,
Mám S10 a teď mi částečně přestala fungovat základní funkce dotykového displeje, a to vypínaní displeje a dotyku při telefonování. To znamená, že si přepínám uchem funkce při telefonování atd.
Mám poslední aktualizaci. Tento problém se neobjevil po aktualizaci, spíš to najednou začalo z ničeho nic dělat. Občas pomůže restart. Říkám si zda to nemůže dělat ta tovární fólie, která za rok používání už je lehce unavená (přece jen čidlo přiblížení je pod samotným displejem).
Nemá s tímto někdo zkušenosti nebo nápad čím by to mohlo být? Než zkusím wipe telefonní apky případně tovární nastavení?
Jiné vlákno kdo by to řešil jsem nenašel (ani k jinému modelu).
Díky.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 19-11-2020 01:56 PM
Zdravím,
fólie to samozřejmě dělat může.
Bohužel neznám žádnou aplikaci, která by uměla otestovat ten senzor u S10, protože je to novinka, jak je umístěný pod displejem a aktivuje se jen při hovoru.
Zkuste vytočit nějaké číslo, třeba 800 123 456 (infolinka O2) a zkontrolujte, jestli u horního okraje displeje uvidíte blikající tečku. Pokud nad ni dáte třeba dlaň, měl by displej zhasnout a po oddálení se zase rozsvítit.
Natočil jsem vám video: https://youtu.be/9sStZSjKzFA
Pokud to nebude fungovat, můžete zkusit postup podle tohoto článku: Tipy, triky: pec nám spadla... aneb když něco nefunguje
Jen teda nevím, co obsluhuje senzory, asi bych skočil přímo na sekci Wipe system cache.
o 20-11-2020 10:30 AM
o 20-11-2020 11:53 AM
Zdravím,
díky moc za ochotu a tipy na řešení.
Takže o blikajícím pixelu vím, to bylo první co mě po pořízení S10 zajímalo, kde je vlastně proximity senzor. A ano když displej nezhasíná tak pixel nebliká.
Na US foru Community jsem vyčetl následující:
Tato věc se děje jak na evropském modelu s Exynosem, tak i US s Qualcomm. Děje se to při nalepené fólii a i když jí odlepíte. Jsou tři řešení, někomu zabere nejjdnodušší a někomu ta nejhorší varianta.
1. V menu nastavení v sekci displej, stačí zaktivovat zvýšenou citlivost displeje (zvyšuje citlivost při použití ochr. fólii).
Toto jsem zkusil a zatím to u mne funguje...
2. Kompletní "wipe" telefonu. Po aktualizacích zůstává zaplněná cache a může se to tam díky "bordelu" z aktualizace pokazit, to spínání senzoru. Viz popis wipe cache od Libb. Není to tovární nastavení, jednodušší varianta.
3. Reklamace telefonu (pár příspěvků bylo, že měli uznanou reklamaci na toto).
Pokud někdo bude chtít u modelu S10 vyzkoušet proximity senzor přes Samsung test v telefonu, tak se nenachází test v menu přes kód *#0*#, ale v menu přes kód *#77692#. JakubLevinský
Zde mi proximity funguje správně. Moje hraní si s telefonem mě ukázalo, že občas ten displej nezhasíná a blbne pokud zavřu flipové pouzdro (mám nesamsung pouzdro, a jen z důvodu, že má ten magnetický pásek, díky kterému se vrchní deska pouzdra neotvírá). V test menu na ucho, či zakrytí rukou to je, ale v pořádku.
Tak snad to pomůže i případným jiným uživatelům, ještě jednou dík.