Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Routines - podmínky, NFC tagy

(Téma vytvořeno: 25-03-2021 08:57 AM)
350 Zobrazení
SirJacobus
Explorer
Možnosti
Zdravím všechny, možná taková možnost nějak existuje, ale spíš mě napadlo, kdyby někdo "dostatečně vysoko" mohl přednést návrh v rámci developer diaries nebo tak  

Docela jsem si oblíbil Routines, asi jedna z nejužitečnějších integrovaných aplikací a už jsem prozkoumal poměrně hodně možných kombinací a funkcí. Co mě však zarazilo je fakt, že při použití např. NFC tagu tato akce funguje jen jako "jednosměrný trigger" a není možné nastavit chování rutiny tak, aby při opětovné aktivaci tagu došlo k reversu všech akcí, ve stylu vypínače.

Uvedu příklad - mám nastavenou rutinu při opouštění místa bydliště - obecné akce. Řekněme, že bych tuto rutinu chtěl specifikovat/upravit třeba "jízdou na kole," kterou by spouštěl právě ten tag. Což samozřejmě není problém ale přijde mi trochu zvláštní, abych k rychlému vypnutí této specifikace musel využívat druhou negující rutinu s druhým tagem, popřípadě start buttonem. V případě jízdy na kole to prostě nejde specifikovat místem nebo časem, není možná jasná automatizace ve smyslu odchod/příchod domů, do práce atd.

Myslíte, že by to šlo zkombinovat ještě nějak jinak, anebo by tato funkce mohla být implementována v nějakém budoucím updatu? Díky moc za rady...
0 Like
4 Odpovědi
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, jestli správně chápu: budete mít rutinu Doma, kde bude nastaveno např: zvonění potichu, zapnutá WiFi. Odcházíte na kolo, ve dveřích pípnete tag a Bixby routines aktivují rutinu Kolo. Ta bde obsahovat vypnutí WiFi. Vrátíte se z kola a pípnete ten samý tag, který (a teď pozor) spustí opět rutinu Kolo, která přepne Wifi. Očekáváte, že zapne, ale co když se mezitím spustila jiná rutina, která WiFi zapla? Takto by došlo k vypnutí...

U rutin lze nastavit, aby po sobě na konci uklidila, to je to, co byste asi chtěl. Jenže ta rutina musí platit celou dobu, kdy jste na tom kole a ne, že se spustí jako jednorázová akce (rutina je vlastně sekvence činností, které se provedou při nějakém impulzu. Ten může být jednorázový, třeba ten NFC tag a nebo stavový (probíhá hovor, jsem doma...). Bohužel jen u těch stavových má smysl ten úklid.

Chti tím říct, že ačkoliv chápu, co chcete, rutiny tohle neumí a je tu jeden důvod, proč bych to ani nenavrhoval, a to, že by taková změna zesložitila celé Bixby routines a cílem vývojářů je nechat BIxby routines co nejjednodušší, aby byli schopni rutiny vytvářet opravdu všichni.

Vzhledem k tomu, že se zdáte být pokročilým uživatelem, doporučil bych Vám aplikaci Tasker. Je sice placená, ale její možnosti jsou úplně jinde a to, co chcete, zvládá levou zadní. Tasker si totiž umí uložit původní stav, jeho akce spolu dokážou komunikovat, podmínky i možnosti jsou mnohem bohatější. Ano, konfigurace je trochu složitější, ale není to katastrofa a případně Vám rád pomůžu. Můžete s epodívat třeba na tento článek o Taskeru: https://eu.community.samsung.com/t5/Community-Blog/Tasker-jak-si-posv%C3%ADtit-na-cestu-do-postele/b... ať posoudíte, co umí.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

SirJacobus
Explorer
Možnosti
Díky moc za tip, matně si vzpomínám, že jsem Tasker už někdy zkoušel, možná ještě za dob S4, akorát tam byl nějaký problém... jestli to tehdy náhodou nepotřebovalo roota nebo tak. No a právě i u S21U jsem tak nějak vnitřně předpokládal, že kromě Routines prostě nic jiného neexistuje - nic, co by fungovalo bez roota a nabízelo stejné možnosti (nebo i širší). Pokud ovšem Tasker tohle všechno dokáže, určitě stáhnu... minimálně na tyhle pokročilejší věci se bude hodit. Ono rootovat 21 se mi nějak nechce, ale snad to ani nebude nutné
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Ne, root rozhodně není potřeba a není to vůbec dobrý nápad! Dost věcí se dá udělat přes adb, Tasker Settings apod. Pár drobností nejde, ale tam nastupuje právě Bixby Routines, které mají vyšší oprávnění, protože jsou součástí systému (např. přepnutí mobilních dat myslím apod.)

Já naposledy rootoval S6, dneska to opravdu vůbec nemá smysl.

Pokud vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím označit jako řešení? Děkuji.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

SirJacobus
Explorer
Možnosti
To ano, ani S8 jsem nechtěl rootovat, i když teď si s ní ještě asi budu chvíli hrát :face-with-tears-of-joy: dokud jakžtakž funguje... To jsem právě myslel (různá vyšší oprávnění na funkce, které jsou centrálně zabezpečené - třeba data, wifi atd.) Nicméně pokud obě aplikace spolu fungují, je to ideální... samozřejmě je mi jasné, že míchat stejná nastavení současně v obou asi nebude ideální, ale pokud je možné nastavení doplňovat, více člověk asi nemůže chtít. Zvlášť když zrovna není zkušený vývojář nebo tak, což já rozhodně nejsem :smiling-face:
0 Like