25-03-2021 12:47 AM - upraveno 25-03-2021 12:48 AM
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 25-03-2021 06:34 AM
Dobrý den, jestli správně chápu: budete mít rutinu Doma, kde bude nastaveno např: zvonění potichu, zapnutá WiFi. Odcházíte na kolo, ve dveřích pípnete tag a Bixby routines aktivují rutinu Kolo. Ta bde obsahovat vypnutí WiFi. Vrátíte se z kola a pípnete ten samý tag, který (a teď pozor) spustí opět rutinu Kolo, která přepne Wifi. Očekáváte, že zapne, ale co když se mezitím spustila jiná rutina, která WiFi zapla? Takto by došlo k vypnutí...
U rutin lze nastavit, aby po sobě na konci uklidila, to je to, co byste asi chtěl. Jenže ta rutina musí platit celou dobu, kdy jste na tom kole a ne, že se spustí jako jednorázová akce (rutina je vlastně sekvence činností, které se provedou při nějakém impulzu. Ten může být jednorázový, třeba ten NFC tag a nebo stavový (probíhá hovor, jsem doma...). Bohužel jen u těch stavových má smysl ten úklid.
Chti tím říct, že ačkoliv chápu, co chcete, rutiny tohle neumí a je tu jeden důvod, proč bych to ani nenavrhoval, a to, že by taková změna zesložitila celé Bixby routines a cílem vývojářů je nechat BIxby routines co nejjednodušší, aby byli schopni rutiny vytvářet opravdu všichni.
Vzhledem k tomu, že se zdáte být pokročilým uživatelem, doporučil bych Vám aplikaci Tasker. Je sice placená, ale její možnosti jsou úplně jinde a to, co chcete, zvládá levou zadní. Tasker si totiž umí uložit původní stav, jeho akce spolu dokážou komunikovat, podmínky i možnosti jsou mnohem bohatější. Ano, konfigurace je trochu složitější, ale není to katastrofa a případně Vám rád pomůžu. Můžete s epodívat třeba na tento článek o Taskeru: https://eu.community.samsung.com/t5/Community-Blog/Tasker-jak-si-posv%C3%ADtit-na-cestu-do-postele/b... ať posoudíte, co umí.
o 25-03-2021 08:39 AM
o 25-03-2021 08:57 AM
Ne, root rozhodně není potřeba a není to vůbec dobrý nápad! Dost věcí se dá udělat přes adb, Tasker Settings apod. Pár drobností nejde, ale tam nastupuje právě Bixby Routines, které mají vyšší oprávnění, protože jsou součástí systému (např. přepnutí mobilních dat myslím apod.)
Já naposledy rootoval S6, dneska to opravdu vůbec nemá smysl.
Pokud vám moje odpověď pomohla, můžete ji prosím označit jako řešení? Děkuji.
o 25-03-2021 09:16 AM