Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

PWM

(Téma vytvořeno: 17-05-2023 09:58 AM)
504 Zobrazení
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, 
mám takovou otázku ohledně PWM (pulzně šířková modulace). Proč samsung jako jeden z největších výrobců displejů sám používá ve svých telefonech tak nízké hodnoty PWM? Vždyť to může způsobovat bolest hlavy, pálení očí atd. 

Ještě by mě pak zajímalo, zda je možné to někde v nastavení zvýšit, případně jestli existuje nějaká funkce, jak to eliminovat. 
0 Like
6 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Zdeněk19 

K tomuto tématu nejsem kompetentní se vyjadřovat k této problematice, ale zkusím předat dál. 

fajnsnek2
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Ok nevadí. Jen bych chtěl říct, že tento příspěvěk nevedu proti vám apod. Jen mě ta situace zajímá a případně zda je nějaké řešení, jak to pwm zvětšit. Už párkrát se mi stalo, když jsem seděl u telefonu delší dobu, tak mě pak bolela hlava celý den.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Nebojte, já to rozhodně neberu jako útok proti Members nebo mě osobně, jen jsem chtěl říct, že o takové věci nebudeme raději ani polemizovat, protože i když máme v popisku Samsung, nejsme jeho zaměstnánci a už vůbec ne to odborně komentovat. Nejsem si ani jist, zda v rámci českého zastoupení je někdo dostatečně kompetentní a zda bude schopen podat vyjádření k této problematice.

fajnsnek2
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
Ohledně problematiky PWM modulace u AMOLED toho vím vic než dost a věřte tomu, že používaná frekvence, byť nižší, neznamená oproti konkurenci větší zatížení zraku. Ruku v ruce jde s kmitočtem i průběh signálu (tvar impulsu) a právě Samsung je i přes naměřenou nižší hodnotu k očím mnohem šetrnější než konkurence. Samozřejmě použitá technologie bude vždy pro naše zdraví horší než spojitá regulace u LCD displejů, jediná naděje je použití nové micro LED technologie, ale to je hudba budoucnosti.
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Super, díky za reakci a vysvětlení.
0 Like
Rimja
Pathfinder
Možnosti
Taky by me zajimalo jestli by to neslo zvysit. Zkousel jsem jine amoled a oci s hlavou me z nich tak neboli jako z s23 ultra. Pokud by slo zvednout pwm i na ukor obrazu bylo by to fajn. Ruzne ochrany zraku jsem taky zkousel, ale nemelo to zadny efekt
0 Like