Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Potíže s hlasitostí

(Téma vytvořeno: 01-11-2022 08:07 PM)
294 Zobrazení
SirJacobus
Explorer
Možnosti
Nevím si rady s problémem při přehrávání hudby přes Galaxy Buds (2018) Doposud s 21U fungovaly bez problémů, nicméně asi před měsícem se při přehrávání ztišují tak na 3/4 max hlasitosti, tudíž aby byla dostatečná (s mými nastaveními ekvalizéru apod.), musí jít úplně na max. 

Projevuje se to ovšem ne při každé skladbě, což je zvláštní. Prvně jsem si myslel, že se jedná o nějakou funkci normalizace hlasitosti, jenže některé skladby (docela hlasité) tento problém nevykazují, další zase ano (většina). 

Co se přehrávačů týče, u YouTube music se problém projevuje velmi zřetelným ztišením skladby těsně po jejím začátku - v případě, že skladba má tišší intermezzo např., tak jde poznat, že hlasitost jde nahoru a při v další hlasité části zase dolů. (Jde slyšet plynulý nástup) Děje se to i v nativním přehrávači Samsung Music, nicméně v jiné formě - přechod nejde znát, skladby jsou ztišené celé. Zkoušel jsem deaktivovávat všechny enhancmenty (Atmos, Adapt sound, dynamic mode ve Wearables, ekvalizér samotný) ale nic nepomáhá. Kdysi bych to asi přiřknul té funkci, která srovnávala hlasitost mezi tel. a BT sluchátky, jenže nové Androidy jí již nemají... Nedokážu si vzpomenout, co mohlo být spouštěčem, možná update, jenže mezi tu dobu už vyšel další, navíc i aplikace se aktualizují. Nevím si s tím moc rady, zkoušel jsem i přepínat kodeky v dev. menu ale nic nepomáhá a moc se mi celý mobil nechce resetovat.

Plus mám ještě i Sound Assistant, ale přeinstalace taky nepomohla (obvykle jsem na Buds pouštěl hlasitost max na 130, výjimečně výš a teď musím na 150 a je to někdy málo - navíc se zdá, že zvuk ztratil i dynamiku a charakter, je celkově docela plochý tak nevím, jestli to není i sluchátky, přece jen si už něco zažily.

Ale ta nepravidelnost a ztišování spíš vypadají na nějakou SW chybu (samozřejmě jsem xkrát restartovat, sluchátka přepároval, nic)

A snad ještě jeden postřeh, mám i Buds Live a u nich se zdá, že ten problém není, minimálně hlasitost je mnohem vyšší, ale nepoužívám je na hudbu, tak se to těžko porovnává.
0 Like
3 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, máte možnost vyzkoušet i jiná sluchátka, aby se identifikoval zdroj problému - sluchátka vs mobil?

Mně také přijde, že hrají potišeji - resp. já používám jen levé na poslech knih; pravé, které nepoužívám, hraje silněji, takže je možné, že se jedná o opotřebení. Zkoušel jste je vyčistit?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
SirJacobus
Explorer
Možnosti
No zkoušel jsem právě Buds Live a tam to zní normálně, jenže tady jde opravdu o slyšitelné "umělé" ztišování. Zrovna teď pouštím Youtube Music a u několika nedávno přidaných skladeb se to vůbec neděje - hlasitost 130/150 je naprosto dotačující (trochu mi to tlumí ekvalizér, proto tak vysoko) ale pak zkouším jinou skladbu a jde poznat, že první sekundu hraje normálně a pak hlasitost spadne a musím na max, aby se to dalo.

PS: zpočátku jsem z toho vinil youtube music aplikaci, řešil jsem to i s jejich supportem ale nic nevěděli
0 Like
pepa123
First Poster
Možnosti
Shsjshs
0 Like