Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Po aktualizaci na android 10 problém s kalendářem

(Téma vytvořeno: 16-12-2019 05:34 PM)
2709 Zobrazení
Tambor
Navigator
Možnosti

Po aktualizaci na android 10 jsem zjistil, že je problém se synchronizací google kalendáře s kalendářem v telefonu Galaxy S10+. Konkrétně jde o události, které se neomezeně periodicky opakují (v mém případě jednou za čtyři týdny). Po zadání v PC do kalendáře google se záznamy sesynchronizovaly s kalendářem v telefonu, ale při dalších synchronizacích některé záznamy v opakující se řadě zmizely (některé zůstaly). Některé řady zmizely úplně celé. Synchronizace google kalendáře s poštovním klientem v PC funguje dál bez problémů. Má někdo podobnou zkušenost, případně radu?

0 Like
Přejít na řešení
18 Odpovědi
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek  ... jo přesně v tomhle nastavení jsem teď byl a zkusil vypnout a zapnou synchronizaci kalendáře a nepomohlo to. Asi teda ještě zkusím smazat kalendář s harmonogramem (mám pod jedním účtem čtyři různé kalendáře) a znovu ho zadat, jestli to nepomůže .... To tovární nastavení raději zatím dělat nebudu .... jinak mi všechno jde OK

0 Like
Řešení
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek ... tak už jsem snad konečně přišel na to, jak se to chová. Když v PC zadám třeba periodické opakování každou St a Čt po čtyřech týdnech a potom jedno středu smažu (jenom tu jednu událost v jednom dni), tak se mi v PC smaže skutečně jenom ta jedna událost a perioda opakování dál pokračuje, ale po synchronizaci do mobilu se tam od té jedné konkrétní události smažou všechna další opakování. Když jednu konkrétní událost smažu v mobilu, tak se to správně sesynchronizuje do PC .... tak snad to tak bude opravdu fungovat a znova se mi to úplně nerozhází ....

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Tambor Tak to proč se problém u mě neobjevil, je že jsem to vždy používal tak jak píšeš v druhém případě. Na PC jsem si zadal základní harmonogram s opakováním, a operativní úpravy a přesuny dělám už pak na telefonu. :thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type: Tak snad to již bude fungovat korektně. 

fajnsnek2
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Ahoj, 

sledoval jsem Vaši diskuzi a chtěl jsem se zeptat, jak zapisujete poznámky do kalendáře v PC? To si otvíráte v klasickém prohlížeči Google kalendář? Já jsem dříve používal Outlook a přes Samsung Kies ho synchronizoval s telefonem. Od jisté doby mi to přestalo fungovat a pak jsem právě také přešel na Google kalendář. Chybělo mi tam ale to vyskakování upozornění v PC tak jako to bylo v Outlooku. Proto jsem začal jako náhradu používat kalendář eM Client a tam se to synchronizuje přes Google kalendář a upozornění mi vyskočí jak v PC tak na mobilu.

0 Like
Marek09
First Poster
Možnosti

Ahoj, mě se přestal včera synchronizovat kalendář z Microsoft Exchange ActiveSync do aplikace E-mail. Resp z mobilu do PC se události synchronizují, ale naopak ne. Odebral jsem účty a znovu nastavil, bez úspěchu. 

Nemáte řešení ? Díky

0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

@AndroidGuru .... já používám v PC taky na poštu eM Client, ale když zadávám třeba harmonogram směn na celý rok, tak to dělám raději přes google kalendář v prohlížeči, jednotlivé úpravy nebo události potom už zadávám klidně v kalendáři v eM Client ... nebo v mobilu .... i když teď už úpravy harmonogramu raději jenom z mobilu 😉

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Mě to právě přijde strašně nekomfortní, zadávat to tam přes internetový prohlížeč. Navíc, když chci aby mi vyskočilo upozornění v PC, musel bych mít pořád zapnutý ten internetový prohlížeč, jinak tě to v PC neupozorní.

Tohle jsem právě částečně vyřešil přes ten eM Client, ale není to úplně 100%, jak tomu bylo u Outlooku.

Uvedu na příkladu: Když třeba o víkendu zadám nějakou událost (např. v sobotu zadám, že chci být upozorněn na něco v neděli), tak mě sice mobil v neděli upozorní, ale v pondělí když zapnu PC, tak se tam toto upozornění neobjeví - s tím, že je již 1 den po termínu - takhle to totiž normálně funguje v Outlooku. eM Client s tím prostě nepočítá. Tohle jediné mi vadí.

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@AndroidGuru já to mám ještě jinak. Pracovní Office 365 mám čistě na jednorázové události apod., ten funguje jak říkáš - upozornění na mobil + klient. Směny mám kvůli sdílený s manželkou oddělené do Gmailu. Občas něco přidám přes Webové rozhraní Google kalendáře - je poměrně uživatelsky přívětivé. Ty upozornění na PC by možná šly, kdyby jsi přidal účet Gmailu do aplikace Outlook. Máš nějákou verzi Office včetně Outlooku ?

fajnsnek2
zdehra
First Poster
Možnosti

...

0 Like